Cetatenii romani aleg creditele nebancare datorita comoditatii, vitezei si disponibilitatii

Pentru a determina populatia Romaniei sa constientizeze diversele probleme legate de sectorul imprumuturilor bancare, dar si pentru a afla de ce multi dintre consumatori prefera creditele de nevoi personale si imprumuturile rapide, portalul de sfaturi financiare si de comparare credite online, Imprumuturi24.com, a efectuat un sondaj in luna Mai a acestui an.

“Parerea clientului este cea mai importanta- ne ajuta sa imbunatatim calitatea informatiei publicate pe portalul nostru. Dupa efectuarea sondajului am aflat parerea oamenilor despre creditarea in mod responsabil, precum si ca acestia sunt familiarizati cu imprumuturile nebancare.” spune M. Kazlauskas, Editor-Sef Imprumuturi24.com

Studiul a relevat faptul ca aproape jumatate dintre respondenti (46%) ar imprumuta bani de la o institutie nebancara de creditare in cazul in care ar avea o urgenta. Un sfert dintre respondenti ar imprumuta bani de la familie si doar 13% dintre acestia ar imprumuta bani de la o banca.

De asemenea, am aflat motivele pentru care este mai avantajos sa imprumuti de la o institutie nebancara de creditare. In principiu, oamenii aleg institutiile nebancare de creditare datorita faptului ca este posibil sa imprumute bani chiar daca venitul lunar al persoanei este scazut (35% dintre respondenti) si in situatiile in care banca nu acorda un imprumut (17% dintre respondenti). 38% dintre respondenti mentioneaza rapiditatea cu care este acordat un imprumut rapid, iar 37% dintre acestia prefera creditele nebancare, deoarece, foarte des, primul imprumut este fara nicio dobanda.

Sondajul si-a propus, de asemenea, sa afle cat de responsabili sunt romanii atunci doresc sa imprumute bani de la institutiile nebancare de creditare. Am aflat astfel ca 93% dintre respondenti isi planifica cu mare atentie optiunile de rambursare a creditului. 83% dintre respondenti efectueaza o cautare foarte detaliata si compara serviciile diversilor imprumutatori, iar majoritatea acestor respondenti (73%) isi cauta informatiile online.

Studiul a ajutat, de asemenea, la identificarea acelor tipuri de imprumuturi de consum care sunt populare in Romania. Cele mai populare sunt imprumuturile rapide (pentru cheltuielile neprevazute)- 67% dintre respondenti folosindu-le. Creditele de consum pentru bunuri mari sunt, de asemenea, foarte populare – 34% dintre respondenti folosindu-se de acestea. A cincea parte dintre respondenti (19%) a folosit un imprumut pentru a-si refinanta obligatiile existente de creditare.

Luand in considerare rezultatele acestui sondaj si importanta de a informa cetatenii despre variatele probleme financiare, Imprumuturi24.com informeaza populatia, pe larg, despre diferitele servicii financiare si tipuri de imprumut.

Imprumuturi24.com a efectuat un sondaj de opinie asupra creditelor rapide si bancare in luna Mai a acestui an. Sondajul a fost realizat online si la acesta au participat peste 1,017 respondenti-cetateni romani, cu varstele cuprinse intre 18 si 74 de ani.

chart01chart03

Leave a Reply

Your email address will not be published.