Revista presei economice-28 august 2013

BCR – firmele pot face depuneri de numerar in conturi la Masinile Multifunctionale
BCR Newsletter

Cresterea fluxului clientilor BCR in privinta folosirii masinilor multifunctionale din cadrul bancilor, care la jumatatea anului 2013 a inregistrat un numar de aproximativ 280 000 tranzactii, jumatate din acestea fiind operatiuni de plata a facturilor, in timp ce depunerile de numerar in conturile proprii au ajuns la peste 100 000 de tranzactii, a determinat conducerea bancii sa introduca aceste servicii si pentru clientii din categoriile Microintreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA).

Bogdan Marin, Director Managementul Canalelor Retail in cadrul BCRa declarat urmatoarele asupra acestei initiative: “Avand in vedere numarul tot mai mare al clientilor persoane fizice care aleg sa foloseasca aceste echipamente pentru operatiunile lor de fiecare zi, BCR a extins functionalitatatea de depunere numerar in conturile proprii si pentru clientii din categoriile Microintreprinderi, persoane fizice autorizate (PFA) si Corporate, permitand acestora sa depuna numerar (lei) prin intermediul Masinilor Multifunctionale in conturille firmelor pe care le administreaza. Inca din prima luna de la lansarea acestei noi functionalitati pentru persoanele juridice am inregistrat un numar de peste 1.000 de tranzactii efectuate de clientii persoane juridice la Masinile Multifunctionale, majoritate sub 5.000 lei, si ne asteptam ca numarul acestor operatiuni sa creasca, tot mai multi clientii optand sa faca depuneri de valoare mai mica la Masinile Multifunctionale”.

Clientii persoane fizice autorizate si persoane juridice pot depune numerar fara nici un cost, folosind cardul de debit business BCR, operatiunea avand loc in timp real.  Pot fi introduse maxim 200 de bancnote, echivalentul in lei a 10.000 EUR (exclusiv) in cazul unei singure  tranzactie.

Masinile Multifunctionale sunt disponibile in unitatile BCR cu trafic semnificativ si numar mare de operatiuni, inclusiv in cele 41 de zone Self Service din unitatile BCR, unde operatiunile cu cash sunt gestionate exclusiv prin intermediul echipamentelor.

 

OTP refinanteaza credite de nevoi personale cu dobanda de 10,8% la lei
Ziarul Financiar

OTP Bank, subsidiara locala a celului mai mare grup din Ungaria, vinde credite de nevoi personale cu o maturitate a liniei de finantare de pana la 10 ani, iar suma imprumutata poate ajunge la 66 000 lei. Dobanda variabila incepe de la 10,8% pe an pentru refinantarea de imprumuturi contractate de la alte institutii de credit, costul finantarii fiind format din valoarea ROBOR pe 3 luni la care se adauga marja bancii de 6,46%. Dobanda anuala efectiva (DAE) ajunge la 11.17% la creditele cu dobanda fixa, iar pesoanele care isi platesc ratele la timp sunt scutite de plata dobanzii din fiecare a 12-cea luna a perioadei de creditare.

 

KIWI Finance, crestere cu 50% a creditelor intermediate la 7 luni
Wall Street

Kiwi Finance, unul dintre liderii de pe piata de brokeraj din Romania,  a inregistrat in primele 7 luni ale acestui an o crestere de 125% a numarului clientilor fata de perioada anterioara, ceea ce a dus la o crestere cu 50% a creditelor intermediate ajungand la 31 milioane de euro, iar cifra de afaceri a firmei inregistrand o crestere de 50% depasind 3 milioane lei.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, clientii au recurs la imprumutul in euro pentru creditele garantate cu ipoteca, in timp ce moneda nationala a fost preferata pentru creditele de nevoi personale.

“Pentru 2013 avem trei directii strategice: cresterea performantei atat a fortei proprii de vanzari cat si a retelei de francize Kiwi Finance, consolidarea parteneriatelor si produse strategice cu bancile partenere si extinderea canalelor de distributie. Principalele obiective anul acesta sunt atingerea unui volum de 60 milioane euro si trecerea pe profit”, anunta Anca Bidian, CEO KIWI Finance..

 

Tvigun Cazimir Eugen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *