BCR, EximBank si Banca Transilvania finanteaza industria romaneasca

Pehart Tec Grup, controlat de fondul de investitii Abris Capital Partners, in parteneriat cu omul de faceri Ioan Tecar, a contractat o facilitate de credit revolving multivaluta in valoare de 24 de milioane de euro de la un sindicat de banci format din Banca Comerciala Romana, EximBank si Banca Transilvania.

Facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu optiunea de prelungire pe doi ani si va fi folosita de Pehart Tec Grup pentru refinantarea partiala a creditelor existente si pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. In cadrul acestei finantari, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat si Agent. De asemenea, BCR si Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finantari bilaterale in valoare totala de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investitiile efectuate in ultimii ani pentru extinderea si modernizarea capacitatilor de productie.

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) au fost avocatii sindicatului de banci, iar Clifford Chance Badea, biroul local al firmei internationale de avocatura Clifford Chance, a acordat asistenta fondului de investitii Abris Capital Partners si Pehart Tec Grup.

Pehart Tec Grup este cel mai mare producator de hartie tissue din Romania si unul din cei mai importanti din Europa de Sud – Est.  Grupul a fost infiintat de Ioan Tecar in anul 2007, iar in luna iunie 2015, fondul de investitii Abris Capital Partners a achizitionat pachetul de control. Grupul opereaza pe doua platforme de productie situate in Dej (judetul Cluj) si Sebes (judetul Alba), avand o capacitate de productie de 100.000 tone pe an de hartie tissue, respectiv 30.000 de tone produs finit. Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piata interna si pe piata Europei Centrale si de Sud- Est.

Leave a Reply

Your email address will not be published.