BCR a finantat constructia unei statii de biogaz in judetul Satu Mare

Banca Comerciala Romana (BCR) a finantat constructia unei statii de biogaz in localitatea Ardud, judetul Satu-Mare, investitie realizata de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, Austria.

“Statia de biogaz – o investitie in valoare de aproximativ 5,3 milioane de EURO – are o putere instalata de 1,5 MW iar energia electrica generata poate acoperii necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodarii. Din pozitia de lider al sistemului bancar din Romania, BCR confirma startegia de a sustine dezvoltarea economiei locale, inclusiv in sectorul energiei regenerabil, cu atat mai mult cu cat investitiile in biogaz si biomasa sunt in linie cu noile directii de dezvoltare ale industriei energiei regenerabile stabilite de autoritatile de resort”, a declarat Ioana Gheorghiade, Director Executiv, Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, BCR.

Biogazul este o sursa de energie regenerabila care ofera avantaje tehnologice, ecologice si economice. Energia poate fi generata 365 de zile pe an, la orice ora din zi sau din noapte, fiind ideala pentru acoperirea cererii de energie in momente de varf. Aceasta disponibilitate confera biogazului un rol important in mixul de energie din surse regenerabile de apa, soare si vant. Totodata, contribuie la realizarea obiectivelor de protectie a mediului si poate reduce dependenta de importurile de energie.

BIOGEST este un producator international de instalatii de biogaz, cu sediul in Austria, fiind prezent si in alte locatii precum Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Republica Ceha. Activitatea de baza a Biogest variaza de la dezvoltarea proiectului, planificare, finantare, constructie la cheie si exploatarea centralelor cu o puteri electrice instalate intre 100 kW si 3.500 kW. Pana in prezent, compania a realizat mai mult de 90 de proiecte de centrale de biogaz la nivel european.

Aceasta instalatie pe biogaz, care este construita pe baza tehnologiei Biogest PowerRing, testata si confirmata in numeroase ocazii, valorifica beneficiile eficientei energetice si fiabilitatii, in acelasi timp economisind spatiu prin designul sau modular. Pentru prima oara, instalatia de la Ardud nu va utiliza doar culturi energetice, ci va valorifica pe scara larga si produse agricole secundare, cum ar fi tulpinile de porumb. Activitatile de cercetare-dezvoltare desfasurate in cadrul Biogest se concentreaza pe explorarea potentialului de valorificare a unor materii brute alternative, cu scopul de a reduce costurile cu substratul si de a crea o simbioza perfecta intre productia de hrana si productia de energie. La Ardud se va experimenta si utilizarea unor plante perene pentru substrat, transformand astfel aceasta instalatie intr-o centrala-pilot pentru intreaga regiune.

Avand in vedere situatia economica generala si resursele agricole disponibile considerabile, Romania constituie o tinta importanta pentru investitiile in energie regenerabila pe baza de biogaz. Prin urmare, prima centrala pe biogaz din Romania, produsa de Biogest, nu este pentru noi doar o investitie atractiva, dar transmite si un semnal pozitiv pentru alti investitori.

Biogest este un producator si administrator de instalatii pe biogaz, cu sediul in Austria si care actioneaza in toata Europa, avand sucursale in Marea Britanie, Italia, Romania, Serbia si Cehia. Pana la ora actuala, am finalizat peste 120 de proiecte de instalatii cu biogaz care genereaza electricitate sau biometan. Cele mai importante instalatii pe care le-am realizat pana acum sunt situate in mai multe tari din Europa, iar la nivel global sunt reprezentati de parteneri licentiati.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *