Revista presei economice – 20 februarie 2014

BCR a obtinut majorarea plafonului Prima Casa
Banking News

 Banca Comerciala Romana a obtinut majorarea plafonului de garantare pentru creditele acordate prin intermediul programului Prima Casa cu suma de 252 de milioane de lei.

Costul imprumuturilor prin programul Prima Casa contractate la BCR va fi unul mai redus pentru clientii care isi incaseaza salariul la BCR, dobanda ajungand la 5,52% (DAE 5,68%).

BCR a redus dobanda si pentru clientii care aleg creditul ipotecar Casa Mea, unde dobanda este fixa pe o perioada de 3 ani si incepe de la 5,25% pe an (DAE 5,55%).

Pana in prezent, BCR a acordat aproximativ 32.000 de credite Prima Casa, cu o valoare totala de peste 5.500 milioane lei, oferind conditii avantajoase si un avans scazut pentru famiile tinere.

 

Compania Petrom a obtinut un profit net record anul trecut
Ziarul Financiar

Cea mai mare companie din Romania, Petrom, a obtinut anul trecut un profit net de aproximativ 1,091 miliarde de euro, fiind cel mai mare profit din istoria sa.

Acest rezultat financiar obtinut de Petrom este cel mai mare profit inregistrat de o companie din Romania si este cu atat mai incurajator daca luam in considerare contextul in care a fost obtinut.

Afacerile producatorului de petrol si gaze au inregistrat in 2013 un volum de 24,1 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro), in scadere cu 8% fata de anul 2012.

Compania Petrom avea la sfarsitul anului 2013 circa 19.619 angajati, cu 2.031 mai putini decat in anul 2012, iar aceste rezultate nu reflecta numai evolutia de pe piata din Romania.

Un alt aspect pozitiv, pe langa acest profit net istoric de peste 1 miliard de euro, este ca Petrom anuntat si o crestere a productiei de petrol si gaze din Romania cu 0,26%.

 

 Alpha Bank isi extinde portofoliul de parteneriate cu furnizorii de utilitati
Banking News

Alpha Bank pune la dispozitia clientilor sai detinatori de carduri de debit o noua modalitate de plata a utilitatilor, disponibila in reteaua proprie de ATM-uri.

In prezent, Alpha Bank are un portofoliu de 25 de furnizori nationali si locali cu care au fost incheiate parteneriate pentru achitarea facturilor.

Ultimele doua parteneriate pentru achitarea facturilor au fost incheiate cu gigantii operatori de telecom, Romtelecom si Cosmote.

Plata facturilor la ATM nu prespune un comision pentru clientul platitor si este un nou canal de colectare a facturilor de utilitati dupa internet banking, direct debit si plata la ghiseu.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *