Revista presei economice – 29 mai 2014

Alpha Bank a inregistrat un profit de 1,4 mil. euro in primul trimestru
Ziarul Financiar

Conform datelor publicate de catre institutia financiara elena, Alpha Bank a obtinut in primul trimestru al anului 2014, un profit de 1,4 milioane de euro, fata de cele 13 milioane de euro pierdere inregistrate in acceasi perioada a anului 2013.

Soldul creditelor a scazut cu 5,1% fata de aceeasi perioada a anului 2013, ajungand la 2.87 miliarde euro, cu o rata a creditelor neperformante de 14.4%. Din totalul acestora, 60% erau catre companii, 29% ipotecare si 11% catre populatie.

Nivelul depozitelor in primul trimestru al anului au crescut cu 6,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 1,44 miliarde de euro.

 

Eurobank a inregistrat pierderi de 4,1 mil euro in primul trimestru
Wall Street

Conform datelor raportate de Eurobank, banca mama a Bancpost, aceasta a inregistrat pierderi de 4,1 mil euro, activele acesteia scazand cu aproape 4%, la 3.7 miliarde euro.

Soldul brut al creditelor de 2.65 miliarde euro, este cu 2,3% sub nivelul inregistrat la sfarsitul anului 2013. Creditele inregistrate de banca dupa primele trei luni ale anului cu intarzieri la plata mai mari de 90 zile, aveau valoarea de 783 milioane de euro.

Portofoliul de depozite a inregistrat de asemenea o scadere in primul trimestru al anului 2014, ajungand la valoarea de 1,8 miliarde de euro.

 

Comunicat de presa

BCR – cel mai complex motor de analiza automata a fluxului de venituri si cheltuieli – Asistentul Financiar

Banca Comerciala Romana (BCR) ofera in mod gratuit clientilor sai, utilizatori de internet banking – Click 24 Banking, cel mai complex motor de procesare automata “Asistentul Financiar BCR ofera clientilor transparenta totala asupra cheltuielilor si vizibilitate totala asupra finantelor proprii. Asistentul Financiar BCR este un serviciu online pentru gestionarea finantelor personale, un instrument de educatie financiara care creaza clientilor confortul si obisnuinta de a urmari periodic veniturile si cheltuielile, de a face predictii pentru propriul buget si de a stabili tinte de cheltuieli, economii si investitii”, a declarat Marian Ignat, Director Executiv al Directiei Managementul Canalelor Retail in cadrul BCR.

Peste 90% din operatiuni efectuate prin Click 24banking sau cu cardul sunt categorisite automat de Asistentul Financiar. Clientii au posibilitatea de a-si identifica cheltuielile viitoare si de a face estimari, de a se compara cu profile din aceeasi categorie cu ei, de a fi notificati cu privire la tintele de cheltuili pe care si le-au previzionat si de a-si vizualiza evolutia portofoliul in timp.

 

Garanti Bank a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligatiuni negarantate, cu o maturitate de 5 ani

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare banci de pe piata locala, a atras 300 milioane de lei printr-o emisiune de obligatiuni negarantate in lei, deschisa in data de 26 mai si inchisa anticipat pe 27 mai, datorita subscrierii integrale.

Garanti Bank urmeaza sa depuna documentatia necesara in vederea admiterii in cel mai scurt timp la tranzactionare a obligatiunilor pe piata reglementata la vedere, administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

Valoarea nominala totala a obligatiunilor oferite a fost de 230 milioane de lei, cu posibilitatea cresterii la maxim 300 de milioane de lei. Obligatiunile emise au o rata anuala a dobanzii de 5,47%, cu scadenta in 2019. Avand in vedere ca in cea de-a doua zi de la lansarea emisiunii de obligatiuni nivelul subscrierilor a depasit nivelul maxim anuntat, oferta a fost inchisa anticipat in data de 27 mai.

Vanzarea obligatiunilor a fost intermediata cu succes de catre BRD – Groupe Societe Generale.

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *