Revista presei economice – 22 august 2013

Raiffeisen Bank a inregistrat profit in S1
WallStreet

 

In semestrul intai 2013, Raiffeisen a inregitrat o crestere a profitului de 20% fata de anul 2012. In 2012 profitul net s-a ridicat la valoarea de 50 milioane euro pe cand anul acesta a ajuns la 60 milioane euro.

Activele ating 5,59 miliarde euro, scazand usor fata de 5,64 miliarde euro in iunie 2012. Volumul creditelor au ajuns la 3,6 miliarde euro (crestere de 6%), iar volumul depozitelor, 4 miliarde euro (crestere de 8%).

Rata solvabilitatii a ajuns la 14,2%, iar rata creditelor neperformante a ramas aproximativ la acelasi nivel de 8%.

 

Bugetul a fost majorat pentru schema de minimis
Financiarul

 

Ajutoarele pentru IMM-uri din cadrul schemei de minimis au fost majorate de la 400 milioane lei la 500 milioane lei. Aceste ajutoare sunt acordate IMM-urilor care realizeaza investitii.

Schema de minimis va fi aplicata IMM-urilor care nu au mai primit acest tip de ajutor timp de 3 ani fiscali consecutivi sau suma nu a depasit plafonul mentionat.

Termenul de plata a ajutorului este prevazut pentru finele 2015. Firmele care primesc aceste ajutoare in anumite conditii printre care si pastrarea angajatilor existenti la data depunerii cererii de finantare, si vor crea un anumit numar de locuri de munca prestabilit.

 

                                                                                                Loredana Savin

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *