Revista presei economice – 7 noiembrie 2013

BCR Banca pentru Locuinte a atins nivelul de 100 milioane lei pentru creditele locative
Capital

BCR Banca pentru Locuinte a acordat, pana in prezent, peste 1.500 de credite, reprezentand finantari de peste 100 milioane lei pentru dezvoltarea domeniului locativ din Romania. Aceste credite s-au dublat fata de anul 2012, cand portofoliul insuma 48,5 milioane RON, fiind orientate spre modernizare, renovare, extinderea si/sau amenajarea locuintelor, precum si spre constructie.

Pentru a sprijini clientii care doresc sa investeasca in domeniul locativ, BCR Banca pentru Locuinte a redus dobanda la creditele intermediare si anticipate acordate in lei si garantate cu ipoteca, de la 7% si, respectiv, 8% pe an la doar 6,25% pe an, pe toata perioada creditului.

Vicepresedintele BCR Banca pentru Locuinte, Carmen Schuster, estimeaza pentru urmatorii ani un volum de afaceri de peste 3 miliarde de euro.

 

BCE a redus rata de referinta pentru euro la  un nou minim record
Ziarul Financiar

Cei 23 de membri ai Consiliului de Guvernare al BCE, condusi de guvernatorul Mario Draghi, au decis reducerea dobanzii de politica monetara cu un sfert de punct procentual, la un minim istoric de 0,25%, dupa ce o scadere abrupta a inflatiei din zona euro a trimis noi semnale de alarma privind relansarea economiei blocului comunitar. Inflatia din luna octombrie a scazut in zona euro la 0,7%, mult sub tinta de 2% stabilita de BCE.

 

Profit net de 51 mil lei pentru BRD la finele celui de-al treilea trimestru
Capital

BRD a raportat pentru finele celui de-al treilea trimestru un profit net de 51 milioane de lei si un venit net bancar de 2,059 miliarde de lei, in scadere cu 5,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Astfel, creditele acordate clientelei de persoane fizice au crescut cu 1,4% fata de 30 septembrie 2012. Volumul depozitelor a crescut cu 6,6% fata de 30 septembrie 2012, ajungand la 33,8 miliarde lei. In ceea ce priveste raportul credite nete/depozite, acesta a continuat sa se imbunatateasca si a atins 87,7%, in scadere cu aproximativ 16 puncte procentuale fata de 30 septembrie 2012.

Venitul net bancar a fost de 2,059 miliarde lei, in scadere cu 5,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in special din cauza scaderii marjei nete de dobanda (-9,9%), influentata negativ atat de efecte structurale, cat si de efecte de volum. Cheltuielile operationale au scazut cu 5,5%, iar raportul cost/venituri a fost de 46,1%.

                        Loredana Iuliana Baltag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *