Revista presei economice – 25 februarie 2014

Cel mai mare plafon de garantare la Prima Casa va fi primit de BRD
WallStreet

FNGCIMM a oferit BRD un plafon de garantare de 320 milioane de lei pentru acordarea de credite in programul Prima Casa, fiind cel mai mare plafon de garantare acordat unei banci.

De la trecerea la creditarea in RON, BRD a acordat pana in prezent credite in valoare de 360 de milioane lei in programul Prima Casa. 30% din aceste credite au fost pentru clienti din Bucuresti.

Cei mai numerosi clienti,m circa 50%, sunt tineri cu varsta de pana la 30 de ani, iar 58% dintre titularii programului sunt barbati, femei  doar 42%. Topul primelor cinci judetelor care au beneficiat de credite este: Iasi, Timis, Brasov, Cluj, Constanta.

 

Star Storage a fost preluata de Axxess Capital
Capitalul

Star Storage a fost preluata in proportie de 65%  de unul dintre cele mai active fonduri de private equity din Romania, Axxess Capital. Star Storage este o firma romaneasca specializata in solutii de stocare, arhivare si management de informatii, cu parteneri de top la nivel international.

Aceasta tranzactie a permis o injectie de capital in valoare de 5 milioane euro care vor imbunatati capacitatile de livrare a serviciilor cloud ale Star Storage. Aceasta firma a inregistrat in 2012 o cifra de afaceri de 22 milioane de euro, cu o crestere de 46% fata de 2011.

 

Riscul de neplata a SUA s-a injumatatit
Fi nanciarul

 In ultimele patru luni, riscul de incapacitate de plata a SUA s-a injumatatit, apropindu-se de nivelul Germaniei.

Costul de asigurare a datoriei SUA impotriva riscului de neplata a scazut de la 0,46% in octombrie la 0,265%. Germania are un cost de asigurare de 0,26%. SUA a evitat un blocaj in Congresul american prin majorarea pragului datoriei guvernamentale iar Trezoreria SUA doreste vanzarea de obligatiuni in valoare de 109 miliarde dolari.

PIB-ul SUA s-a majorat cu o rata anualizata de 3,2% in trimestrul patru in timp ce PIB-ul Germaniei a crescut cu 1,3% in aceeasi perioada.

 

Comunicat de presa
Clientii BCR pot plati orice tip de taxa sau impozit catre orice primarie din Romania prin internet banking

BCR este prima banca din Romania care pune la dispozitie plata prin intermediul internet banking a orice impozit sau taxa catre bugetele locale si de stat.

Prin Click 24 Banking se pot achita: impozitul pe cladire, impozitul pe masina, impozitul pe teren intravilan sau extravilan, impozitul pe venituri din inchiriere, impozitul pe venituri din activitati independente sau impozitul pe venituri din salarii.

Pana pe data de 31 martie 2014, clientii pot beneficia de reducerea de 10% a acestor venituri. Clientii BCR pot plati atat in numele lor cat si in numele altor membri ai familiei, avand nevoie doar de CNP-ul persoanei respective.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published.