Revista presei economice 8 ianuarie 2014

OTP Bank a finalizat achizitia Millennium Romania
Wall Street

OTP Bank Romania, parte a grupului ungar OTP, a finalizat achizitia Millennium Bank Romania, de la Banco Comercial Portugues, printr-o tranzactie in valoare de 39 milioane euro in urma careia isi mareste cota de piata la aproximativ 2% si urca pe locul 13 in topul bancilor din Romania.

Millennium Bank Romania are aproximativ 80.000 de clienti si o retea formata din 56 de unitati si 58 de ATM-uri. OPT Bank va ajunge la 400.000 de clienti si o retea de 140 de sucursale si 180 de ATM-uri, dupa aceasta preluare.

 

Minim istoric de sub 3% pentru dobanzile la depozitele populatiei
Ziarul Financiar

Conform datelor furnizate de catre BNR, la finalul lunii noiembrie, depozitele noi in lei ale persoanelor fizice erau bonificate cu o dobanda medie de 2,93% pe an, un minim istoric, cu aproape 1% mai putin decat in anul 2013.

In prezent dobanda medie la depozite este de cinci ori mai mica, comparativ cu maximul atins la inceputul crizei. Bancile ofereau o dobanda de 16% in anul 2009, din moment ce pierdusera linii de finantare externe importante si incercau sa isi construiasca o baza de deponenti locali.

 

BCR extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea
Wall Street

BCR a anuntat ca va extinde la 10 ani perioada de dobanda fixa pentru creditele ipotecare Casa Mea si va percepe o dobanda de 5,95% pentru clientii care au sau vor avea cont de salariu la acestia, cu un comision de analiza zero. Clientii care nu au cont de salariu la BCR vor avea o dobanda mai mare cu 0,2%.

“In ultimii ani BCR s-a concentrat pe eliminarea riscurilor asociate creditelor, respectiv fluctuatia cursului valutar si fluctuatia dobanzii. In masura in care oferim clientilor dobanzi fixe atractive acestia vor prefera sa se protejeze impotriva riscului de dobanda pe perioade cat mai lungi de timp. BCR a introdus mai intai dobanda fixa pe 3 ani, apoi pe 5 ani si acum facem un pas major si introducem dobanda fixa pe 10 ani.”, a declarat Ioana Mihai , Sef Departament Credite Garantate in cadrul BCR.

Ciprian Gabriel Raicu

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *