Revista presei economice – 29 octombrie 2013

Tranzactii de 6,2 milioane euro cu actiuni BRD la bursa
Ziarul Financiar

In prima parte a sedintei de astazi, titlurile BRD au fost tranzactionate cu un pret mai mare decat de obicei, pretul mediu platit a fost de 9 lei/actiune, cu 1,9% mai mare decat pretul de inchidere din sedinta precedenta. Astfel, s-au transferat peste 3 milioane de actiuni pentru o suma totala de 27,4 milioane de lei (aproximativ 6,2 milioane euro).

Titlurile BRD au inregistrat o crestere de aproximativ 10% de la inceputul anului, dar cu toate acestea, aceasta crestere este sub media pietei, care a urcat cu 16%. In prima parte a sedintei de astazi, bursa a inregistrat o crestere usoara de aproximativ 0,8% la nivelul indicelui BET, la impulsul burselor europene, care avansau la aceeasi ora cu 0,2% pana la 1,1%.

 

CEC Bank dezvolta canale alternative de comunicare
Business Magazin

CEC Bank se dezvolta pe segmentul serviciilor bancare oferite prin canale alternative prin lansarea serviciului TeleCEC, destinat clientilor persoane fizice care detin un cont curent in lei deschis la banca.

Acest serviciu este disponibil de luni pana vineri in intervalul orar 9.00-19.00, prin apelarea numarului 021.211.11.11, numar cu tarif normal, in functie de furnizorul de telefonie.

Prin TeleCEC, banca ofera acces la o serie de plati inter si intrabancare, plati catre Trezoreria Statului, plati de facturi, operatiuni de schimb valutar, constituirea si lichidarea de depozite.

CEC Bank este singura mare banca cu capital majoritar autohton, controlata de statul roman, iar conform rezultatelor anului precedent s-a situat pe locul al patrulea in clasamentul bancilor dupa active, cu o cota de piata de 7, 35%.

 

Samsung si Apple domina piata smartphone-urilor
Wall-street

Conform datelor firmei de cercetare Strategy Analytics, Samsung Electronics si Apple sunt in continuare pe primele doua pozitii pe piata smartphone.

Gigantul Samsung Electronics este lider detasat, si-a crescut cota de piata la 35,2% de la 32,9%, prin cresterea vanzarilor cu 55% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Americanii de la Apple ocupa locul al doilea, cu o cota de piata in scadere de la 15,6% la 13,4%, desi vanzarile au crescut cu 25,6%.

Producatorul chinez Huawei a urcat pe locul al treilea in top cu 12,7 milioane de telefoane vandute, iar cota de piata a urcat de la 4,4% la 5,1%.

Pe locul al patrulea se afla sud-coreenii de la LG, cu o crestere a vanzarilor de 71%, in timp ce cota de piata a avansat de la 4,1% la 4,8%.

Piata smartphone-urilor s-a extins in trimestrul al treilea cu 45%, de la 172,8 milioane la 251,4 milioane unitati livrate in tarile dezvoltate si a cresterii rapide a vanzarilor pe pietele emergente.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *