Revista presei economice- 4 octombrie 2013

Raiffeisen Bank a finalizat un proiect de eficientizare a costurilor prin inaugurarea Centrului Operational Brasov

Banking News

Raiffeisen Bank, una dintre bancile de top din Romania, a inaugurat Centrul Operational Brasov, unde au fost transferate o serie de activitati operationale printre care procesarea tranzactiilor, a popririlor, activitati specifice de call center, analiza si administrarea creditelor persoane fizice si colectarea creditelor.

Conform declaratiei lui Carl Rossey, Vicepresedinte Operatiuni si IT Raiffeisen Bank, aceasta noua locatie pentru o parte din activitatile operationale este parte a unui proiect prin care banca si-a propus sa eficientizeze costurile si sa simplifice procesele operationale.

Pentru acest centru, Raiffeisen Bank a recrutat aproximativ 600 de oameni, iar conform spuselor lui Steven van Groningen, Presedinte & CEO Raiffeisen Bank, procesul de recrutare a fost unul foarte riguros deoarece oamenii sunt factorul numarul 1 de succes.

Raiffeisen Bank investeste constant in managementul performantei si in dezvoltarea angajatilor sai, iar in prezent  o treime din cei aproximativ  5.800 angajati din toata tara au varsta pana in 30 ani (varsta medie este de 36 ani).

Pe parcursul a celor 18 luni in care s-a desfasurat acest proiect, clientii nu au fost afectati de aceasta relocare a activitatilor.

 

Compania RCS&RDS va furniza servicii de internet cu cea mai mare viteza din Romania

Capital

Compania RCS&RDS, lider pe piata locala in furnizarea serviciilor de internet si televiziune prin cablu si satelit, va lansa un nou abonament de internet cu care clientii vor naviga cu cea mai mare viteza de internet din Romania.

Aceasta decizie strategica vine dupa ce o perioada destul de mare compania nu a mai lansat pe piata oferte noi sau modificari de tarife, fiind practic un raspuns la decizia unuia dintre principalii concurenti, UPC, de a lansa un abonament de internet cu viteza de 200 Mbps.

RCS&RDS este cel mai mare jucator pe piata din Romania in furnizarea acestor tipuri de servicii cu 1,2 milioane de abonati la internetul fix si 320.000 de conexiuni la internetul mobil.

Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si ofera servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila in peste 200 de orase din tara.

 

Samsung Electronics estimeaza un profit record pentru trimestrul trei din 2013

Capital

Compania Samsung Electronics, cel mai mare producator de telefoane mobile inteligente, estimeaza un profit record pentru trimestrul trei din 2013, profit care se datoreaza in special vanzarilor masive pe pietele emergente.

Compania coreeana este lider mondial in tehnologie, are aproximativ 236.000 de angajati in 79 de tari iar vanzarile anuale sunt peste 187,8 miliarde de dolari.

Conform analistilor, profitul operational al gigantului va creste cu 25,1% in perioada iunie – septembrie 2013 la 10.100 de miliarde de woni (9,4 miliarde de dolari), de la 8.060 de miliarde de woni in perioada similara din 2012.

Vanzarile Samsung Electronics au crescut cu 13% in cel de-al treilea trimestru din 2013, atingand un nivel record de 59 miliarde de woni (55 miliarde de dolari).

                        Catalin Iftenie

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.