Revista presei economice 10 februarie 2015

Raiffeisen Bank isi retrage operatiunile din Slovenia si Polonia
Banking News

Conform declaratiei directorului general al austriecilor, Karl Sevelda, Raiffeisen Bank isi va retrage operatiunile din Slovenia si Polonia si isi va reduce activitatea in Rusia.

Grupul austriac a anuntat insa ca intentioneaza sa isi consolideze pozitia in Europa Centrala si de Est prin extinderea operatiunilor pe pietele din Romania, Austria, Slovacia, Cehia si in peninsula balcanica.

Raiffeisen Bank este a patra banca din sistemul bancar romanesc dupa valoarea activelor, cu o cota de piata de 7,48% (cu active de 6,92 miliarde euro) si o retea de 530 de sucursale.

Profitul Raiffeisen Bank Romania dupa plata taxelor a scazut cu 3% in 2014, la 97 milioane de euro, in comparatie cu 100 de milioane de euro in 2013.

Grupul Raiffeisen detine active totale de aproximativ 122 miliarde euro si este prezent in 16 tari din Europa Centrala si de Est.

 

Albalact se transfera de pe piata RASDAQ pe piata reglementata a BVB
Ziarul Financiar

Compania Albalact (simbol bursier ALBZ), se va transfera de pe piata RASDAQ, care se va desfiinta la sfarsitul lunii octombrie, pe piata reglementata a bursei de la Bucuresti, conform hotarii de astazi a Adunarii Generale a Actionarilor (AGA).

Presedintele companiei, Raul Ciurtin, care controleaza indirect aproximativ 42% din capitalul companiei, a anuntat inca de anul trecut faptul ca societatea intentioneaza sa se mute pe piata principala a bursei, pentru care indeplineste criteriile tehnice.

Albalact este in top zece cele mai tranzactionate actiuni de pe piata RASDAQ, cu o capitalizare bursiera de aproximativ 170 de milioane de lei (38,6 milioane euro), titlurile ALBZ fiind tranzactionate in scadere pe bursa cu 1,6%, la un pret de 0,26 lei/unitate.

Afacerile producatorului de lactate au crescut cu peste 12% comparativ cu perioada similara a anului trecut, raportand afaceri la noua luni de 346,8 milioane de lei, iar profitul la noua luni s-a dublat, ajungand la 12,42 milioane lei.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.