Revista presei economice 26 martie 2015

Romania a inregistrat un excedent bugetar in primele doua luni din 2015
Wall-Street

Conform datelor Ministerului Finantelor, Romania a inregistrat in primele doua luni din 2015 un excedent bugetar de 2,3 miliarde lei, respectiv 0,33% din PIB, datorita cresterii incasarilor din TVA, accize si impozite.

Pentru aceeasi perioada a anului trecut, tara noastra a inregistrat un deficit de 3,1 miliarde de lei, respectiv 0,46% din PIB.

In comparatie cu anul trecut, s-au inregistrat cresteri la incasarile din TVA (+19,5% ), accize (+14,1%), impozitul pe venit (+11,4%), impozitul pe profit (+7,9%) si venituri nefiscale (+23,9%).

Potrivit declaratiei fostului ministru al Finantelor, Darius Valcov, Guvernul estimeaza pentru acest an incadrarea intr-un deficit de 1,83% din PIB.

 

Bancpost este noul Sponsor Oficial al Echipei Nationale de Fotbal si al FRF
Banking News

Bancpost si Federatia Romana de Fotbal (FRF) au semnat un parteneriat strategic pentru doi ani, cu posibilitate de prelungire ulterioara, in baza caruia banca devine Sponsorul Oficial al FRF si al Echipei Nationale de Fotbal.

Presedintele Executiv al Bancpost, George Georgakopoulos, a declarat faptul ca banca sustine valorile autentice romanesti si valori precum spiritul de echipa, pasiunea, perfectionarea continua si orientarea catre performanta.

Practic, prin acest parteneriat Bancpost va oferi romanilor, pe langa serviciile financiare de calitate, si experiente in afara unitatilor sale, fiind un parteneriat strategic incheiat in perioada premergatoare a Campionatului European de Fotbal 2016 dar si calificarea la Campionatul Mondial de Fotbal din 2018.

Iftenie Catalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *