Revista presei economice- 15 iulie 2013

Raiffeisen Bank ar putea inchide din sucursale
Mediafax

Conform declaratiilor directorului general al bancii austriece, Karl Sevelda, banca doreste sa reduca din cheltuieli, sumele ridicandu-se la ordinul sutelor de milioane de euro. Chiar daca acest lucru presupune inchiderea unor sucursale, grupul nu intentioneaza sa se retraga de pe nicio piata, in Romania, chiar dorind sa dezvolte afacerile pe segmentul de retail.

Raiffeisen a inregistrat o stagnare a profitului in Romania, in primul trimestru al anului acesta fiind de 30 milioane euro. Activele bancii pe piata romaneasca au ajuns la 6,37 miliarde euro in primul trimestru, in crestere cu 6,5%.

 

Kaufland, primul retailer din Romania
Ziarul Financiar

Kaufland este prezent in Romania cu o retea de 85 hipermarketuri, incheind anul trecut pe prima pozitie in cadrul comertului local, cu o cifra de afaceri de 6.44 miliarde lei o crestere de 15% fata de 2011. Retailerul german a reusit in perioada 2010-2011 sa devanseze, mai intai pe Carrefour, iar apoi pe Metro Cash&Carry, ultimul fiind lider in fiecare an dupa 1996, cel in care s-a lansat comertul modern in Romania.

Atunci cand au ales sa se extinda au vizat orase cu minim 60.000 locuitoru aflati la maxim 15-20 minute de magazin, au analizat concurenta din zona in vederea amplasarii suprafetei de vanzare si au ales ca perioada de extindere cea in care ceilalti retaileri din Romania au preferat sa astepte sa vada cum evolueaza piata.

 

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *