Vanzari record in primele luni ale acestui an pentru Amber Gardens

Amber Gardens, primul proiect rezidential cu locuinte verzi de lux din Romania, a inregistrat vanzari record in primele luni ale acestui an. Vanzarile confirma o cerere din ce in ce mai mare pentru locuinte eficiente energetic, care au in acelasi timp o calitate deosebita, un design modern si raspund preocuparii sporite pentru confort si sanatate. Locuintele Amber Gardens consuma de 5 ori mai putina energie decat o locuinta clasa A cu dimensiuni similare si de 9 ori mai putin fata de o locuinta standard (clasa C).

Astfel, in numai patru luni de la prezentarea proiectului, au fost vandute in avans 10 dintre cele 12 locuinte verzi de lux planificate pentru primele doua faze de dezvoltare. In 2015 vor fi finalizate alte 11 locuinte, personalizate in functie de cererile clientilor, pe langa cele 6 finalizate la sfarsitul anului 2014. In luna iunie 2015, complexul va fi locuit de primii proprietari: trei familii care acum isi aleg designul interior al locuintelor.

Investitia intr-o casa verde de lux incepe de la 240.000 euro + TVA, pentru o locuinta cu o suprafata de aprox. 250 mp si un teren de aproximativ 650 mp. In prezent, preturile locuintelor vandute ajung la 450.000 euro + TVA, majoritatea cumparatorilor de pana acum alegand extra optiuni precum: un etaj suplimentar, piscina, gradina mai mare, sistem Smart Home etc.

Amber Gardens va cuprinde 60 de locuinte verzi de lux, individuale, concepute pentru a avea un nivel ridicat de performanta, consum energetic redus semnificativ si costuri mai mici de intretinere. Proiectul va fi dezvoltat pe parcursul a 3 ani in zona Otopeni – Tunari, langa padure, intr-o zona in continua dezvoltare, care ofera beneficii viitorilor proprietari – infrastructura si acces facil (3 zone de acces, DN1 care va deveni si mai eficient odata cu deschiderea pasajului de la Piata Presei Libere, Soseaua de centura si viitoarea conexiune cu A3), transport public, scoli si gradinite, spatii largi, in mijlocul naturii.

Amber Gardens este primul proiect rezidential de lux, de dimensiuni mari din Romania, care are la baza principiile designului bioclimatic si aplica standardele energetice ale unei “case pasive”. Amber Gardens redefineste luxul oferind finisaje de calitate, confort, un mediu sanatos cu aer curat, lumina naturala si acustica superioare, intimitate, gradini si spatii largi, consum redus de energie si costuri mici de intretinere.

Proiectul Amber Gardens a obtinut prima certificare “Casa Verde” din Bucuresti, acordata de Romania Green Building Council (RoGBC). De asemenea, proiectul Amber Gardens este castigator al premiului I la prestigiosul concurs “Anuala de Arhitectura Bucuresti”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.