Revista presei economice-14 august 2013

Se dezvolta sectorul retaierilor de echipamente sportive
Financiarul

De­cathlon, In­ter­sport, Nike, Adi­das si Hervis sunt cei mai importanti vanzatori de echipamente sportive din Romania si  au  in prezent  106 unitati de vanzari in toata tara. Segmentul reprezentat de cei  5 retaileri a atins o cifra de afaceri cumulata de 550 milioane de RON, marcand o crestere cu 9% fata de aceeasi perioada a anului anterior.

Reprezentanti ai lanturilor de magazine declara ca isi doresc in continuare extinderea prin noi magazine pentru a acoperi segmente de piata din alte orase.

 

Cresc preturile imobiliarelor
Capital

Conform unui studiu realizat de Ernst & Young (EY), Global Capital Confidence Barometer, prin chestionare aplicate unui esantion, preturile imobiliarelor urmeaza sa creasca in urmatoarea perioada.

Printre respondenti se afla o serie de directori executivi de companii globale in domeniul imobiliar care apreciaza o posibila viitoare crestere in segment. Nu doar sectorul imobiliar da semne de inviorare ci mai multe componente ale sistemului economic global dau vesti imbucuratoare investitorilor. De exemplu, respondentii sunt mai optimisti privind ocuparea fortei de munca si disponibilitatea pentru creditare.

Tranzactiile de real estate ating valoarea de 214 miliarde de dolari in primul trimestru al anului, inregistrand o crestere de 23% fata de anul precedent. Toate tipurile de proprietati au marcat crestea si au ajutat la concretizarea acesteia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *