Revista presei economice – 15 aprilie 2014

De la 1 iulie intra in vigoare scutirea de impozit pe profit reinvestit
Capitalul

In proiectul Ministerului de Finante se afirma ca scutirea de impozit pe profitul reinvestit se va acorda pentru echipamentele tehnologice, cum ar fi masini, utilaje, instalatii de lucru. Investitiile care vor fi scutite sunt cele care se vor realiza de la 1 iulie pana la 31 decembrie 2015.

Scutirea se calculeaza trimestrial sau anual, iar soldul contului de profit si pierdere, respectiv profitul contabil cumulat de la inceputul anului inseamna profitul investit asupra caruia se aplica scutirea.

Conform proiectului, “suma profitului pentru care s-a beneficiat de scutirea de impozit pe profit va fi repartizata cu prioritate pentru constituirea rezervelor pana la concurenta profitului contabil inregistrat la sfarsitul exercitiului financiar. In cazul in care la sfarsitul exercitiului financiar se realizeaza pierdere contabila nu se efectueaza regularizarea profitului investit, iar contribuabilul nu este obligat sa repartizeze suma profitului investit pentru constituirea rezervelor.”

 

Au crescut finantarile Raiffeisen Leasing cu 15%
WallStreet

Volumul finantarilor Raiffeisen Leasing au crescut cu 15 % fata de 2012, ajungand la 86,4 milioane euro. Dintre acestea, 65 de procente au fost generate prin banca.

Compania a incheiat aproximativ 2.400 de contracte in 2013. 65% din portofoliu de active noi in 2013 au fost finantari de vehicule comerciale si autoturisme. La sfarsitul anului 2013 organizatia reprezenta 87,5% din piata de leasing, in scadere fata de 2012 cu 9%.

 

Comunicat de presa

Groupama Asigurari lanseaza campania “Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi”
Groupama Asigurari, unul dintre liderii pietei de asigurari din Romania, impreuna cu Inspectoratul General al Politiei Romane lanseaza campania “Infractorii te pot cunoaste mai bine decat crezi”.

Campania se va desfasura in perioada aprilie-septembrie 2014 pe plan national. Aceasta campanie este a patra colaborare dintre Groupama Asigurari Romania si Inspectoratul General al Politiei Romane. Scopul acestei campanii este de a atentiona si informa publicul larg asupra masurilor de prevenire a furturilor din locuinte, de si din automobile si a talhariilor.

Informatii si recomandari privind prevenirea infractiunilor se vor gasi pe platforma online dedicata prevenire.groupama.ro, insa campania include si multe alte canale de distributie a mesajelor informative.

 

Peste jumatate de milion de romani au calatorit in Germania in 2013
Germania este cea de-a doua destinatie preferata de romani, fie pentru vacante, fie pentru calatorii de afaceri.

In anul 2013 romanii au realizat 583.000 de calatorii in Germania si 637.882 de innoptari, adica o crestere de 14,6% a numarului de turisti romani fata de 2012, conform unui comunicat al Organizatiei Germane pentru Turism(DZT).

Numarul de calatorii dinspre tarile balcanice catre Germania a ajuns la 1,9 milioane pe an. Regiunile preferate de turistii romani sunt: Bayern, Baden-Wurttember, Hessen, Nordrhein-Westfalen si Berlin.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published.