Revista presei economice – 28 octombrie 2013

Numai pensile si salariile mici vor beneficia de cresterea de 3,75%
Capital

Majorarile de pensii si salarii prevazute pentru bugetul de anul viitor vor fi stabilite pentru cei cu venituri mici si unele categorii sociale. Aceasta decizie urmareste ca respectiva categorie de persoane sa simta cresterea vizata.

Resursele din care se va realiza rectificarea continua a fi necunoscute. Deocamdata se fac investitii in economie, se aloca bani pentru metrou, cresc cheltuielile la plata hotararilor judecatoresti pentru oamenii dati afara sau carora li s-au taiat salariile in 2009-2010.

Conform primului-ministrului Victor Ponta, rectificarea bugetara de sfarsit de an va fi una negativa, deoarece incasarile la buget sunt mai mici cu 3,8 miliarde de lei fata de estimari.

 

Raiffeisen Bank a incheiat operatiunile de preluare a clientilor persoane fizice de la Citibank
Capital

Raiffeisen Bank Romania si Citibank Romania au semnat in primavara acestui an un acord prin care Raiffeisen Bank preia portofoliul de retail al Citibank Romania. Tranzactia a devenit efectiva la 1 iulie 2013.

Ca urmare a operatiunii de preluare a portofoliului de retail, clientii persoane fizice pot efectua operatiuni in si din noile lor conturi Raiffeisen Bank, pe toate canalele pe care banca le pune la dispozitia clientilor sai.

Noua situatie determina ca tranzactiile efectuate efectuate pana la data de 25 octombrie inclusiv, vor fi reflectate in ultimul extras de cont emis de Citibank Romania, in timp ce operatiunile pe care clientii le-au facut dupa aceasta data se vor regasi pe primul extras de cont ce va fi emis de Raiffeisen Bank.

 

Europa a iesit din zona de pericol
Financiarul

Conform unui oficial al BCE, zona euro a iesit din zona de pericol. Pentru a creste, insa, trebuie sa restructureze sectorul financiar, sa stimuleze cresterea cu noi modele de afaceri si sa evite protectionismul.

Primul pas in acest sens este realizarea unei evaluari a celor mai mari banci din zona euro, inainte de a prelua sarcina de supraveghere a bancilor, cu scopul de a incerca cresterea transparentei si a increderii in sectorul financiar.

Alte masuri trebuie sa vizeze cresterea schimbului si cooperarea pentru implementarea noilor standarde de reglementarea financiara.

Luna trecuta, BCE si-a imbunatatit prognozele de crestere pentru economia zonei euro in acest an, dupa ce in trimestrul al doilea cele 17 state din zona euro au iesit din recesiune.

 

Comunicat de presa
Groupama Asigurari este partener al celei de-a patra editii a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest 

Editia 2013 a Festivalului Les Films de Cannes à Bucarest  este a treia consecutiva sprijinita de Groupama Asigurari. Pentru a marca parteneriatul,  compania de asigurari invita publicul sa intre intr-o competitie pentru a castiga “Colectia de Filme” Groupama, premiu inspirat de “Colectia de Avantaje”, lansata anul acesta si asociata produselor Groupama.

Intre 25 si 31 octombrie, participantii la festival au ocazia sa-si testeze cunostintele cinematografice si sa castige una dintre cele trei colectii de filme Groupama, premii puse in joc de catre companie. Doritorii sunt asteptati la standul Groupama, de la cinematograful Studio, in zilele de 25, 26 si 27 octombrie, unde se vor putea inscrie la concurs, iar castigatorii vor fi desemnati prin tragere la sorti dupa terminarea festivalului. De asemenea, Groupama a lansat un concurs si pe pagina sa de Facebook. Fanii trebuie sa ghiceasca filmul din care provin imaginile postate, iar cele mai rapide raspunsuri sunt premiate cu bilete la festival.

 Adina Apatachioae 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *