Revista presei economice- 5 martie 2014

Actiunile Biofarm au crescut cu 10%
WallStreet

Actiunile Biofarm au crescut cu 10,29%, ca urmare a dispozitiei ASF catre SIF Banat-Crisana(SIF1) si SIF Muntenia(SIF4) de a derula o oferta de preluare a Biofarm.

BVB a crescut cu 0,53%, lichiditate oferita de tranzactii cu titluri BRD, PMV Petrom, Fondul Proprietatea si Romgaz. Desi a incheiat pe verde, piata nu a inregistrat atat de multe rulaje ca in sedintele precedente.

SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia controleaza impreuna mai mult de 33% din titlurile Biofarm, pragul minim pentru care se poate lansa o oferta de preluare. SIF Banat-Crisana detine 21,3% din titlurile producatorului de medicamente, iar SIF Muntenia 32,98%.

 

In ianuarie au crescut restantele la creditele de peste 20.000 lei
Capitalul

 

Fata de luna decembrie 2013, in ianuarie 2014 au crescut restantele la credite cuĀ  650 milioane de lei, ajungand la 32,2 miliarde lei. Procentual aceste restante au crescut de la 10,2% in decembrieĀ  la 10,35% in ianuarie.

Creditele restante de peste 90 de zile insumeaza 94,7% din totalul restantelor. Creditele restante pentru persoane fizice au crescut cu 3,22% ajungand la 6,66 miliarde lei.

 

Comunicat de presa
Companiile din FMCG vor fi nevoite sa-si imbunatateasca marjele de profitabilitate

 

Pe masura ce economia se redreseaza, riscurile in crestere din industrie duc la pierderea interesului investitorilor. Acest motiv este sustinut de faptul ca in ultimii 10 ani companiile din industria de larg consum au crescut marjele de profit doar cu 0,6%.

Companiile din FMCG vor fi nevoiete sa-si imbunatateasca aceste marje de profitabilitate pentru a genera valoare actionarilor sai.

Pentru a imbunatati profitabilitatea, companiile trebuie sa adopte un management mai riguros al marjelor. De asemenea, trebuie sa se asigure prezenta unor lideri implicati care sa elimine barierele din organizatie si sa implementeze sisteme inovatoare si neconventionale de imbunatatire a performantei marjelor.

Sunt indicate realizarea investitiilor in achizitii de date care sa ajute in luarea deciziilor si asigurarea unui management integrat al marjelor care sa nu se limiteze la reducerea de costuri si cresterea de preturi.

 

BCR Martisor-comisioane de analiza ZERO pentru doamne si domnisoare

BCR ofera pana la data de 14 martie 2014 comision ZERO de analiza al dosarului pentru clientele care iau credit in lei de nevoi personale, ipotecar sau de nevoi personale garantat cu ipoteca.

,,Primavara este o mare bucurie pentru noi toti si de aceea ne-am gandit sa venim cu o oferta de creditare care sa aduca mai multe zambete clientelor noastre: zero comision de analiza la toate creditele! Singura conditie este ca imprumutatul si/sau coplatitorul sa fie de sex feminin. Aceasta trebuie sa depuna documentatia de credit pana pe 14 martie a.c.”, a declarat Ioana Mihai, Sef Departament Credite Garantate din cadrul BCR.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *