Revista presei economice- 30 iulie 2013

Consiliul Fiscal avertizeaza asupra deficitului bugetar mare
Ziarul Financiar

In data de 29 iulie anul curent Ministerul Finantelor Publice a trimis proiectul de rectificare a bugetului catre Consiliul Fiscal. Insa reprezentantii Consililului Fiscal reclama faptul ca actul a  fost primit foarte tarziu, la 10:22 PM, neexistand timp suficient pentru o consultare temeinica a acestuia.

Singura observatie clara este legata de depasirea plafonului legal al deficitului bugetar de 13,39 milioane de lei. Actuala valoare a deficitului este de 14,7  milioane de lei.

De asemenea, proiectul include un pachet de legi care ar urma sa intre in vigoare in cateva luni , sesizandu-se in acest sens timpul foarte scurt care exista pentru dezbaterea lor publica.

 

Contracte cu statul de valori mari castigate de Romtelecom
Wall Street

Prima jumatate a anului a fost benefica pentru operatorii telecom din Romania care au castigat contracte cu statul in valoare de aproximativ 8 milioane de euro.

Numai Romtelecom a atras contracte in valoare totala de 3,93 milioane de euro , cel mai semnificativ fiind cu Ministerul Administratiei si Internelor, de 2,7 miloane de euro.

De asemenea, Apa Nova Bucuresti si Orange Romania au incheiat un contract de 950 000 euro. Contractele foarte mari sunt o surpriza pentru investitori avand in vedere faptul ca in anul 2012 valorile angajamentelor operatorilor telecom cu statul au fost mult mai mici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *