Revista presei economice 3 martie 2015

Romania a incasat peste 460 milioane de euro de la Comisia Europeana
Capital

Conform unui comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), Romania are o rata de absorbtie de 52% a fondurilor europene, incasand peste 460 milioane de euro pana la finalul lunii februarie 2015.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a declarat ca Romania va ajunge la sfarsitul acestui an la o rata de absorbtie de aproximativ 80%.

Sumele incasate din fondurile structurale si de coeziune au fost alocate pe Programul Operational Sectorial Transport (233 milioane de euro), Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (158 milioane de euro) si Programul Operational Regional (80 milioane de euro).

 

Bancile sunt obligate de astazi sa afiseze comisioanele la bancomate
Banking News

Dupa patru luni in care bancile au avut timp la dispozitie pentru a implementa Ordinul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, incepand de astazi acestea sunt obligate sa afiseze la bancomate comisioanele practicate pentru operatiuni.

Presedintele ANPC, Marius Dunca, a afirmat ca a acordat acest termen de patru luni bancilor deoarece acestea au invocat motive tehnice si faptul ca sunt foarte multe ATM-uri.

Majoritatea bancilor vor afisa comisioanele percepute sub forma procentuala si nu suma efectiva, prin urmare clientul trebuie sa calculeze cati bani are de platit pentru operatiune.

De asemenea, bancile vor fi obligate sa avertizeze prin semnal video posesorii cardurilor in cazul blocarii/retinerii cardului de debit/credit, si dupa caz, modalitatea de recuperare a acestuia, numarul de telefon pe care consumatorul il poate apela si intervalul orar.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *