Revista presei economice – 29 noiembrie 2013

Costul creditelor se va mentine pe un trend descendent
Banking News

Conform declaratiei viceguvernatorului BNR, Bogdan Olteanu, costul creditelor a scazut si acest trend va continua daca se va asigura stabilitatea economiei, insa increderea se construieste in timp.

Costurile de creditare medii la nivelul sistemului bancar pentru imprumuturile noi acordate persoanelor fizice au scazut sub 10% in ultima luna, iar costul creditelor acordate firmelor a scazut sub 8%, aceasta fiind si media pe sistemul bancar.

Viceguvernatorul a declarat ca perceptia asupra stabilitatii Romaniei s-a imbunatatit, insa nu la nivelul asteptarilor, fapt care ar duce la ieftinirea creditelor.

Oficialul BNR a mentionat si faptul ca in prezent Romania se imprumuta mai ieftin decat Italia, dar exista o diferenta destul de mare pana la creditele la fel de ieftine ca in Germania, existand probleme de productivitate si costuri mari din punct de vedere al functionarii institutiilor.

 

Bancherul roman care castiga 1,3 milioane de euro pe an
Capital

Potrivit unui studiu al EBA, Autoritatea Bancara Europeana, exista aproximativ 3500 de bancheri in Europa care incaseaza venituri anuale de peste 1 milion de euro.

In acest top al celor mai bine platiti bancheri se regaseste si un roman, ale carui venituri au depasit 1,3 milioane de euro anul trecut.

Finantistul din Romania a incasat in anul 2012 venituri  de aproximativ 1,33 milioane de euro si este unul din putinele cazuri in care nu apar detalii despre provenienta exacta a banilor, venituri fixe sau variabile.

Autoritatea Bancara Europeana a evidentiat, in cazul majoritatii bancherilor analizati, provenienta separata a sumelor incasate din venituri fixe sau venituri variabile, cum ar fi bonusurile de performanta.

Conform datelor EBA, din cei 3529 de bancheri din Uniunea Europeana care au castigat cel putin un milion de euro in 2012, Marea Britanie este responsabila pentru 2714 dintre acestia, fapt care confirma pozitia dominanta a Londrei de centru financiar al Europei dar si de centru major de operatiuni pentru bancile din SUA, Elvetia si alte tari din afara UE.

De asemenea, in acest top impresionant, Germania are 212 bancheri, Franta are 177 de bancheri, iar Italia are 109 bancheri care au depasit pragul de un milion de euro.

 

Comunicat de presa – GarantiBank
Posesorii de carduri GarantiBank primesc reduceri la prestigiosul Acibadem Hospitals Group din Turcia

Posesorii de carduri de credit sau debit GarantiBank beneficiaza de o reducere de 15% din pretul de lista la accesarea serviciilor medicale in cel mai mare grup privat de sanatate din Turcia, Acibadem Hospitals Group. Aceasta reducere se aplica la majoritatea procedurilor medicale disponibile, la plata integrala cu cardul.

Ufuk Tandogan, CEO GarantiBank, a declarat ca banca are ca obiectiv oferirea a tot ce este mai bun pentru clienti, nu doar solutii financiare de calitate, ci si servicii de calitate in toate domeniile. Acesta este si motivul pentru care banca a incheiat un parteneriat cu cea mai importanta institutie medicala din Turcia, pentru ca pana la urma, sanatatea este prioritara pentru fiecare.

Grupul Acibadem Hospitals ofera servicii medicale de top in 16 spitale generale si 10 clinici ambulatorii in Turcia.

GarantiBank Romania este o banca universala detinuta de catre catre Turkiye Garanti Bankasi A.S. (TGB),  cea mai profitabila si a doua cea mai mare banca privata din Turcia dupa active.

Conform unui top intocmit in luna mai 2013 de catre Bloomberg, Turkiye Garanti Bankasi se afla in top 20 cele mai solide banci din lume.

Iftenie Catalin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *