Revista presei economice – 20 noiembrie 2013

Topul asiguratorilor la noua luni: cele mai mari zece companii nu au reusit sa treaca pragul de 5 mld. lei
Ziarul Financiar

Subscrierile celor mai mari zece companii de asigurari au insumat aproape 5 miliarde de lei (1,13 mld. euro) in intervalul ianuarie-septembrie, cu numai 35 de milioane de lei peste nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Sase asiguratori mari au raportat afaceri in crestere dupa primele noua luni, dar abia au reusit sa acopere scaderile consemnate de celelalte patru companii din clasament.

Astra, compania detinuta de omul de afaceri Dan Adamescu, a ramas la sfarsitul lunii septembrie cel mai mare jucator din piata asigurarilor, dupa ce afacerile companiei au avansat cu 2% si au ajuns la 803 milioane de lei (182 mil. euro). Pe pozitia a doua a urcat Allianz-Tiriac, care a devansat Omniasig.

 

Comunicate de presa:

IFN-urile pot creste cu 50% vanzarile de credite prin intermediul unei noi aplicatii software

Valoarea totala a restantelor la banci si IFN-uri acumulate de persoanele fizice a atins, in martie 2013, 10 miliarde de lei. Conform ultimelor date publicate de BNR, rata creditelor neperformante a ajuns in aceasta luna la 21,56%. IFN-uri se confrunta cu un grad sporit al riscului de neplata a creditelor deoarece nu au acces la bazele de date ale Biroului de Credit si a Centralei de Risc Bancar.

In acest context de piata exista nevoia de solutii performante de monitorizare si administrare a imprumuturilor si clientilor.  Astfel compania Business Instruments, prin aplicatia QuickCredit, ofera posibilitatea IFN-urilor sa-si optimizeze portofoliul de clienti si sa scada incidenta de neplata a creditelor. Solutia QuickCredit acopera tot fluxul operational, de la identificarea clientilor pana la acordarea creditelor, documentare, adminsitrarea si contabilitatea acestora.

QuickCredit este deja prezenta in 7 tari – Polonia, Cehia, Finlanda, Suedia, Rusia, Letonia si Lituania. Dupa doar o luna de la implementarea solutiei QuickCredit, institutiile de credit din Letonia au raportat o crestere cu 50% a vanzarilor de credite, iar in Polonia au raportat o crestere cu 300% a vanzarilor de credite dupa 10 luni de la implementarea aplicatiei.

 

Banca prin telefon – Clientii InfoBCR solicita cel mai frecvent informatii despre conturile si creditele detinute

Din iulie 2013, clientii BCR pot afla informatii despre conturile si produsele detinute la banca printr-un simplu apel telefonic gratuit. De la introducerea acestei facilitati, in urma cu 3 luni, numarul clientilor care apeleaza InfoBCR s-a triplat numarul solicitarilor despre conturi, credite, depozite deschise la BCR, depaseste 50.000.

Informatiile sunt oferite doar titularilor de cont autentificati pe baza datelor personale de identificare.

Clientii BCR pot afla soldul contului, IBAN-ul sau valoarea ratelor pentru creditele detinute, apeland non stop si gratuit InfoBCR, la numarul 0800.801.227.

Serviciul InfoBCR raspunde anual la peste 1.300.000 de solicitari telefonice sau prin e-mail. Pe langa informatii despre conturi si credite, clientii transfera sume de bani si platesc facturi telefonic, prin serviciul Alo 24 Banking BCR sau beneficiaza de suport in utilizarea produselor detinute.

 

VIITORII MARI ANTREPRENORI AI ROMANIEI MENTORATI DE MEMBRII RBL

Fundatia Romanian Business Leaders continua inscrierile pentru  programul de mentorat “101 Companii de la Stres la Succes”. Scopul principal al acestui program este de a ajuta companiile sa treaca de la antreprenoriatul de subzistenta la antreprenoriatul de profit. In procesul de planificare si de implementare al programului de mentorat, mentorul asigura mentee-ului know-how despre modul in care sa gestioneze resursele existente, cum sa procure alte resurse necesare cresterii afacerii, se asigura ca serviciile/produsele sunt livrate la standarde de calitate care pot transforma afacerea intr-una competitive si capabila sa genereze profit, in mod sustenabil. Programul de mentorat dureaza un an, este individual, iar un mentor poate avea mai multi mentees. Sedintele de mentorat constau in intalniri, convorbiri telefonice si via Skype. Trimestrial, mentorul si antreprenorul completeaza un jurnal de mentorat in care noteaza evolutia.  Printre mentorii care participa la program enumeram: Silviu Hotaran (ex-Microsoft), Dragos Anastasiu (Eurolines), Felix Patrascanu (Fan Courier), Peter Barta (Fundatia Post-Privatizare), Sergiu Negut (Wanted Transformation & Fru Fru), Mihai Marcu (MedLife) formeaza, alaturi de alti membri RBL (vezi lista http://bit.ly/1fcT8cJ).

Antreprenorii cu o cifra de afaceri de minimum 100.000 euro/an si 3 angajati se mai pot inscrie pana la data de 30 noiembrie prin trimiterea formularului http://bit.ly/11Vj27M la adresa 101@rbls.ro.

Tvigun Cazimir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *