Revista presei economice- 28 februarie 2014

Capital
Berlin si Bruxelles, in contre

Germania a depus o plangere impotriva Comisiei Europene, care a cerut examinarea starii de compatibilitate  a deciziei de scutire de la plata suprataxei a marilor consumatori de energie regenerabila cu legislatia europeana.

Legea germana de sprijinire a energiilor regenerabile a starnit la sfarsitul anului trecut controverse in Comisia Europeana, care considera ca scutirea reprezinta o atingere a regimului concurentei. Guvernul german respinge aceste acuzatii si a depus la un tribunal din Luxemburg o plangere impotriva deciziei de investigare a legislatiei.

 

Capital
Christine Lagarde, presedintele FMI, sustine ca nu exista motive de ingrijorare cu privire la ajutorul cerut de ucraineni.

Situatia de urgenta din Ucraina a determinat statul sa solicite un nou imprumut de la FMI. Christine Lagarde, presedinte al FOndului Monetar International,  sustine ca nu exista motive  de panica cu privire la economia ucraineana. Aceasta mai precizeaza ca in urmatoarele zile va fi trimisa o echipa in teritoriu pentru a demara negocierile pentru noul acord de imprumut.

De asemenea presedintele FMI incearca sa stopeze inaintarea unor eventuale cifre care vehiculeaza cu privire la valoarea imprumutului pana cand nu va fi efectuata o expertiza a situatiei de fapt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *