Revista presei economice -27 martie 2014

Fazele ciclului bursier indica faptul ca urmeaza o crestere
Ziarul Financiar

Bursele au o evolutie ciclica, arata studiile, de aceea este posibil ca perioada lunga de stagnare, de 4 ani, sa se finalizele intr-o revenire, informeaza Ziarul Financiar. Perioadele de caderi abrupte alterneaza cu cele ale revenirilor spectaculoare si cu stagnarile menite sa stabilizeze/consolideze piata bursiera.

Intr-o stare economica normala sau de criza, constientizarea efectiva a fazei in care se afla piata reprezinta elanul investitorilor in ceea ce priveste urmatoarele miscari.

Bursa de valori de la Bucuresti se afla in cea de-a doua faza bursiera, in care publicul ii observa atractivitatea posibila a castigurilor dar nu suficient pentru a-i atrage in numar mare pe investitori. Desigur, ciclul normal al parcursului bursier poate fi destabilizat de situatia de criza actuala.

Program de lege neadoptat de Ucraina, in ciuda cerintelor FMI
Capital

Programul de asistenta de 14-18 miliarde de dolari pe care FMI urmeaza sa il implementeze in Ucraina cere in schimb aprobarea unei legi anticriza cu masuri de austeritate. Voturile insuficiente au condus la neaprobarea acestei legi, de aceea se cauta in continuare o solutie de compromis.

Aprobarea pachetului de masuri preventive este necesara pentru acordarea ajutorului FMI si a altor organisme internationale, care se preconizeaza a totaliza  27 miliarde de dolari in urmatorii 2 ani, dintre care 14 miliarde dolari de la FMI.

Damii Raluca

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *