Revista presei economice-27 august 2013

Investitiile imobiliare, in crestere cu 32% in semestrul I
Wall Street

Comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, volumul total al investitiilor imobiliare din Romania a crescut cu 32% la 79 milioane de euro in primul semestru al acestui an.

Cei mai importanti investitori din piata sunt fondurile internationale de private equity, fondurile de oportunitate si investitorii locali privati. In perioada S1 2010 – S1 2013 cele mai tranzactionate proprietati au fost cladirile de birouri (42%), centrele comerciale (40%) si spatiile industriale (10%).

Doua sute de angajati ai Societe Generale din Paris vor fi transferati de la Paris la Bucuresti
Ziarul Financiar
Banca mama a BRD, grupul francez Societe Generale, intentioneaza sa transfere de la Paris la Bucuresti 200 de angajati pentru joburile de suport clienti pentru a reducere costurile. Societe Generale vizeaza reducerea a alte 420 de locuri de munca de la birourile din Paris, prin disponibilizari voluntare. Surse interne declara ca nu exista cifre concrete referitoare la programul de plecari voluntare, care decurge in conformitate cu intelegerile cu angajatii. Momentan, grupul Societe Generale are peste 154.000 de angajati in 76 de tari.

 

Posta Romana va disponibiliza 11% din personal
Wall Street

Incepand cu 3 septembrie, un numar de 3.650 de angajati ai Postei Romane vor fi disponibilizati ca parte a procesului de restructurare a companiei. Acest proces vizeaza echilibrarea volumului de prestatii postale cu numarul de salariati ai operatorului postal. In prezent, compania are aproximativ 32.000 de salariati. Echipa de management a Postei Romane are ca obiective cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, diminuarea datoriilor istorice ale companiei si consolidarea pozitiei de lider pe piata a companiei.

Posta Romana este cel mai mare operator local de profil, cu afaceri de 1,26 miliarde de lei in 2012 si cu o retea teritoriala de 5.600 de unitati.

 

Loredana Iuliana Baltag

Leave a Reply

Your email address will not be published.