Revista presei economice 11 februarie 2015

Plafonul de garantare pentru Prima masina a fost fixat la 350 milioane lei
Financiarul

Guvernul a stabilit suma de 350 de milioane lei pentru plafonul de garantare in anul 2015 a programului Prima masina. Aceasta decizie a avut la baza solicitarile venite din partea institutiilor de credit si institutiilor financiare nebancare eligibile participante in cadrul acestui program. Cei care vor achizitiona un autovehicul prin programul Prima masina vor beneficia de o perioada de creditare de maximum 5 ani, la un cost al masinii de cel mult 50.000 lei plus TVA, si cu o dobanda subventionata in proportie de 50%.

Conform comunicatului emis de catre Guvern: “Bancile si institutiile financiare nebancare (IFN) care nu au aplicat pentru Programul “Prima masina” pana la sfarsitul anului trecut, pot trimite pana la 2 martie cererile de inscriere catre Ministerul Finantelor Publice si Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), impreuna cu informatii privind nivelul costurilor totale pe care le vor aplica finantarilor acordate prin acest program si valoarea estimata a garantiilor care urmeaza a fi acordate”.

 

Creditele de consum de la BRD aprobate in doar trei ore pentru clientii cu cont de salariu
Ziarul Financiar

Bancile au incercat de mai multe ori in perioada de criza sa revigoreze creditul de consum, vazut ca o modalitate rapida de a-si reface profiturile datorita marjelor ridicate de castig. BRD, a doua banca din Romania dupa active, vrea sa isi convinga clientii cu card de salariu sa aplice pentru credite de nevoi personale, astfel ca pentru dosarele depuse pana la jumatatea lunii martie a fost eliminat comisionul de acordare.

BRD, pentru clientii care aplica pentru creditele mai mici de 13.500 lei (3.000 euro) si cu cont de salariu deschis la acestia, promit aprobarea dosarului de credit in trei ore. Dobanda anuala efectiva va fi de 10,3%/an pentru cei cu cont de salariu si pana la 12,1%/an pentru cei standard.

Ciprian Gabriel Raicu

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *