Revista presei economice- 25 iulie 2013

Romania va ocupa locul doi in topul producatorilor de porumb din UE in 2013
Ziarul Financiar

Conform unui raport pe luna iulie al Comisiei Europene, agricultorii romani vor realiza o recolta de porumb de cca. 11,3 milioane de tone, fiind de doua ori mai mare comparativ cu anul 2012 si va contribui cu aproximativ 1,5 mld euro la economia tarii.

Productivitatea a crescut cu 92,5% in acest an fata de 2012 iar acest lucru nu se datoreaza unei schimbari radicale de strategie sau a investitiilor mai mari, principalul factor fiind conditiile meteo favorabile, respectiv temperaturile mai scazute in comparatie cu vara trecuta si un volum al precipitatiilor mult mai ridicat.

Aceasta crestere accelerata a productivitatii este cea mai mare din toate cele 18 economii din Uniunea Europeana care au cultivat porumb, fiind explicata in mare parte si de faptul ca productia de porumb din anul 2012 a fost redusa datorita secetei care a distrus o parte din culturi.

Romania va depasi Ungaria (8,6 milioane de tone) si Italia (8 milioane de tone) si va urca pe locul doi in topul producatorilor de porumb. Franta ramane lider detasat in acest top cu 15,3 milioane de tone, diferenta fata de Romania fiind data in principal de clima dar si de alti factori care tin de organizare, semintele utilizate, sistemul de irigatii.

 

Carrefour Online este pe placul bucurestenilor
Ziarul Financiar

Carrefour, unul din cei mai mari jucatori de pe piata de hipermarketuri si supermarketuri din Romania a lansat oficial joi, la trei luni de la proiectul de baza, magazinul Carrefour Online, urmand ca pana la sfarsitul anului sa apara si o versiune pentru smartphone.

Acest serviciu de cumparaturi cu livrarea la domiciliu pune la dispozitia bucurestenilor peste 10.000 de produse, iar in topul celor mai vandute se regasesc apa, fructele (bananele in special), legumele si detergentii.

Carrefour Online este disponibil pentru Bucuresti si localitatile invecinate (Otopeni, Voluntari, Tunari, Popesti Leordeni etc.), comanda minima este de 150 lei iar taxa pentru transport este de 15 lei indiferent de locatia livrarii.

Conform declaratiei lui Radu Butufei, directorul E-Commerce al Carrefour Romania, sectorul 1 din Bucuresti este sectorul care a inregistrat cele mai multe livrari, urmat de sectoarele 3, 4 si 5, iar in ceea ce priveste localitatile invecinate, 45% dintre clienti au cumparat online de cel putin doua ori.

Facebook este in crestere la bursa dupa publicarea rezultatelor financiare
Ziarul Financiar

Potrivit unui comunicat al MarketWatch, actiunile Facebook au inregistrat o crestere impresionanta de 26%, pretul pe actiune ajungand la nivelul de 33,45 dolari ca urmare a rezultatelor financiare peste asteptari din trimestrul al doilea. Cresterea cotatiei actiunilor a contribuit la o capitalizare de 64,1 miliarde de dolari.

Conform rezultatelor financiare, Facebook a inregistrat o crestere a veniturilor cu 53% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut,  ajungand la un volum de 1,81 miliarde de dolari si un profitul net de 333 milioane de dolari.

Aceste rezultate au depasit estimarile analistilor si sunt sustinute de strategia companiei de a investi mai mult in servicii mobile.

 

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.