Revista presei economice – 24 septembrie 2013

Tichetele de masa vor fi si in format electronic
Capital

 

Comisia de munca a Camerei Deputatilor a adoptat in unanimitate propunerea legislativa de emitere a tichetelor de masa in format electronic.

Aceasta decizie legislativa va modifica si completa Legea 142/1998 privind acordarea tichetelor de masa.

Propunerea mai include si debitarea sumelor aferente produselor alimentare cumparate de salariat la valoarea acestora, fara sa se depinda de multiplul valorii tichetului de masa electronic.

Proiectul va urma sa fie dezbatut in plenul Camerei Deputatilor.

 

Euromedia vanduta unor investitori romani
Financiarul

 

JOJ Media House, companie de media din Slovacia, a vandut Euromedia Group SA unui grup privat de investitori romani.

Euromedia este in prezent liderul pietei de publicitate outdoor in Romania.

Valoarea acestei tranzactii nu a fost facuta publica de niciuna din parti. Aceasta vanzare a fost realizata pentru restructurarea activitatii Epamedia, actionarul direct al Euromedia.

JOJ Media House detine actiuni la canale private de televiziune dar si cateva companii de publicitate outdoor din Austria, Slovacia, Cehia, Croatia si Macedonia.

La nivel national Euromedia are o retea de panouri cu circa 8.000 de fete publicitare, 84 de angajati si o cifra de afaceri in 2012 de peste 8 milioane euro.

 

BEI acorda BRD cel mai mare credit de pe piata locala
Wall Street

 

Un credit in valoare de 100 milioane de euro a fost acordat de BEI (Banca Europena de Investitii) catre BRD Groupe Societe Generale. Acest credit este destinat finantarii investitiilor companiilor romanesti.

Vor fi finantate proiecte ale IMM-urilor, corporatiilor medii si entitati din domeniul public dar nu numai acestea, ci si alte tipuri de agenti economici privati din Romania.

Fondurile sunt acordate ca parte din Planul Comun de Actiune al Institutiilor Financiare Internationale pentru Europa Centrala si de Sud-Est pentru depasirea efectelor crizei financiare.

 

Loredana Savin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *