Revista presei economice – 15 octombrie 2013

Sumele primite prin Western Union devin accesibile nonstop la ATM-urile BRD 
Capital

Persoanele care primesc bani prin Western Union ii pot retrage oricand la unul din bancomatele BRD. Banca spera ca cel putin 20% din retragerile de sume aferente transferurilor Western Union sa se transfere  pe ATM-uri.

Pentru a stimula astfel de operatiuni, BRD ofera un curs de schimb pentru conversia sumelor mai avantajos cu circa 0,2% decat cursul de la ghiseu. Mai mult, primii 10.000 de clienti care vor efectua astfel de tranzactii, dar nu mai tarziu de 31 ianuarie 2014, vor primi un bonus de 30 de lei in contul cardului.

BRD preconizeaza, ca prin noul serviciu, numarul tranzactiilor aferente transferurilor Western Union sa se majoreze cu 5%. Comisioanele de retragere sunt cele standard ale cardurilor clientilor si nu se percepe o suma suplimentara pentru primirea banilor.

 

Se va reduce TVA-ul la carne
Capital

Carnea va fi urmatorul produs la care se va reduce TVA-ul la 9%; reducere care probabil se va realiza anul viitor. Alaturi de carne si alte produse, precum legumele, fructele si laptele, vor beneficia de aceasta micsorare de TVA.

Masura reducerii TVA la alte produse se va realiza dupa o perioada de evaluare a efectului reducerii TVA la paine.  Ministrul Agriculturii a adaugat ca nu trebuie prevazut nimic in bugetul pe 2014 cu privire la reducerea TVA.

 

Tichetele de masa vor putea fi acordate si in format electronic
Financiarul

Conform actului normativ adoptat de Camera Deputatilor, tichetele de masa vor putea fi emise atat pe suport de hartie, cat si in format electronic, avand ca destinatie exclusiva alocatia individuala de hrana suportata integral de angajator.

Tichetele de masa electronice nu permit efectuarea de operatiuni de retragere de numerar si vor putea fi alimentate exclusiv cu valoarea nominala a tichetelor de masa acordate de catre angajator.

Specific tichetelor de masa in format electronic este renuntarea la limita de doua tichete pe zi pe care angajatii aveau voie sa le foloseasca; debitarea sumelor corespunzatoare alimentelor solicitate de salariat se va realiza la valoarea produselor respective si nu la multiplu valorii unui tichet de masa.; utilizarea acestora numai in unitati care sa permit folosirea unor astfel de tichete.

 

Comunicat de presa
Cemacon tinteste locul 1 in Transilvania

Cemacon tinteste primul loc in Transilvania si locul 2 la nivel national pe piata producatorilor de blocuri ceramice. Compania urmareste cresterea continua si in anul 2014, iar pentru acest fapt se doreste finalizarea negocierilor cu Banca Nationala Romana pentru restructurarea creditului de 26 milioane de euro contractat de fostul actionariat si management.

La sfarsitul semestrului 3, Cemacon a raportat vanzari cu 38% mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, estimandu-se, pana la sfarsitul anului o crestere cu 40% a cifrei de afaceri, comparativ cu anul trecut.

                            Adina Apatachioae 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *