Revista presei economice – 24 octombrie 2013

BRD acorda credite de nevoi personale cu dobanzi promotionale
Banking News

In perioada 21 octombrie – 31 decembrie 2013, creditele de nevoi personale in lei de la BRD au o dobanda foarte atractiva, 6,5%, fixa pe toata perioada creditului, in cadrul unei promotii.

In plus, pentru clientii care doresc sa isi incaseze veniturile (salarii, pensii, drepturi de autor etc.) prin conturi deschise la BRD, se ofera o reducere suplimentara de 10% a dobanzii.

Practic, in cadrul acestei promotii, dobanda anuala efectiva (costul total al creditului, care incorporeaza dobanda nominala si toate celelalte costuri legate de finantare) este de 13,23% iar clientii pot alege formula de creditare, perioada de creditare de maxim 5 ani, pana la 65.000 lei, modalitatea de rambursare (rate fixe sau descrescatoare).

 

Cardul de credit preferred
Banking News

Cardul de credit este un produs bancar complex, este cunoscut si sub denumirea de card de cumparaturi deoarece este un instrument de achizitii, de satisfacere a unor mici placeri, plati in rate, puncte oferite bonus.

Exista insa si o categorie de carduri de credit cu “circuit inchis” adresate unui grup de consumatori foarte restrans, deoarece cerintele de membru sunt dure, taxele anuale sunt foarte mari, dar si beneficiile sunt pe masura. Astfel, pentru bogatii lumii, un card de credit poate face lucruri nebanuite.

Cardurile de credit prestigioase ofera avantaje in domeniul turismului, hotelurilor de lux, divertisment, dar si alte avantaje deosebite.┬áDe exemplu, cardurile American Express Centurion Card sunt renumite pentru ca pot “inchide magazinele” pentru celebritati care doresc sa faca cumparaturile in liniste, fara cozi, case de marcat stricate sau clienti dornici sa-i pozeze.

Cardul Palladium, oferit de JP Morgan, este un card cu care detinatorii pot avea acces la un charter personal. Spre deosebire de cardurile de credit obisnuite, care au o limita acordata de banca, exista si carduri no limit, cele mai cunoscute sunt cele de la Citi, care nu au nici o limita de cheltuieli.

Un astfel de card poate costa si 7.500 de dolari. Cele mai cunoscute branduri sub care apar cardurile elita sunt: American Express – Centurion Card, The Black Card, Citigroup, Bank of America, Visa.

 

Programul Prima Casa nu sprijina economia
Ziarul Financiar

Conform declaratiei directorului general al ANL, Dumitru Nancu, programul Prima Casa a avut un efect aproape de zero in economie, deoarece doar 5-6% din achizitii au vizat locuinte noi.

ANL sustine ca programul Prima Casa poate avea un efect multiplicator in economie doar daca statul va sprijini constructiile noi.

Din cele 97.000 de locuinte cumparate de la lansarea programului Prima Casa, doar 5-6% sunt construite dupa anul 1990.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *