Revista presei economice 29 septembrie 2014

BCR va putea acorda credite noi in programul Prima Casa
Capital

Reprezentantii BCR au anuntat ca banca a obtinut un plafon suplimentar in cadrul programului Prima Casa, in valoare de aproximativ 136 milioane lei, prin realocarea sumelor neutilizate destinate achitizitiilor de locuinte ANL.

BCR estimeaza ca vor putea acorda aproximativ 1.000 de noi credite Prima Casa, ce se vor adauga la cele deja 3.700 acordate in cadrul Prima Casa 6, iar de la inceputul programului si pana in prezent la aproximativ 35.000, in valoare de 1,9 miliarde de euro.

Crestere cu 4,3% a veniturilor bugetare in primele opt luni ale anului
Ziarul Financiar

In primele opt luni ale anului 2014, veniturile bugetare, au inregistrat o crestere de doar 4,3% fata de aceeasi perioada a anului 2013, la 136.8 mld. lei, ritmul de crestere fiind la jumatate fata de cel anticipat initial pentru acest an. La nivelul cheltuielilor se inregistreaza o scadere de 0,5%.

Ministerul Finantelor a anticipat initial pentru acest an incasari totale la buget de 216.8 mld. lei, cu 8,4% peste incasarile efective de anul trecut, de 200 mld. lei. Chiar si in conditiile in care in mediul de afaceri au aparut noi impozite si taxe majorate, veniturile totale ale bugetului consolidat au avut o evolutie dezamagitoare.

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.