Revista presei economice – 14 ianuarie 2014

Google va achizitiona Nest Labs
Capitalul

Google a oferit Nest Labs 3,2 miliarde de dolari pentru achizitie. Nest Labs este un producator de termostate, cu sediul in California, iar tranzactia va fi finalizata in urmatoarele luni.

Nest Labs a fost infiintat de doi fosti directori Apple. Ei produc un termostat care poate decide daca o cladire este ocupata sau nu, pe baza parametrilor de mediu, temperatura, umezeala, activitate, senzori de lumina.

Google a inregistrat anul trecut venituri mai mari decat cele prognozate, iar actiunile grupului au crescut cu 38% la bursa de la New York.

 

Romania este pe locul 5 dupa volumul tranzactiilor imobiliare
WallStreet

In Europa Centrala si de Est, volumul tranzactiilor imobiliare a crescut in 2013 cu 31%. Pe primele locuri in top se afla Polonia si Rusia unde s-au achizionat in special proprietati comerciale.

Cehia se afla pe locul 3 cu o crestere de la 605 milioane euro la 1,015 miliarde euro, adica aproape 70%.  Acest eveniment a fost favorizat de tranzactiile de mari dimensiuni efectuate.

Romania ocupa al cincilea loc cu o crestere de 25% fata de 2012, atragand 229 milioane de euro.

 

Vor fi emise obligatiuni de stat in dolari pe 30 de ani
Financiarul

Ministerul Finantelor roman doreste sa atraga imprumuturi de cel putin 1 miliard de dolari prin emiterea in premiera a obligatiunilor de stat in dolari.

Vor exista doua emisiuni de bonduri in dolari cu maturitate de 10 si 30 de ani. Randamentul indicativ pentru scadenta va fi de 6,5% pe an si prin aceste emisiuni se va creste maturitatea portofoliului de datorie publica.

BNP Paribas, Citigroup si JP Morgan vor constitui aranjorii plasamentului de bonduri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *