Revista presei economice 20 noiembrie 2014

Chiriile sunt mai scumpe cu 20% decat ratele la creditele prin “Prima Casa”
Banking News

Un studiu realizat de Banca Romaneasca si imobiliare.ro in Bucuresti si noua orase din tara (Cluj Napoca, Iasi, Constanta, Craiova, Oradea, Brasov, Ploiesti, Sibiu, Timisoara) arata faptul ca ratele la creditele prin “Prima Casa” la garsoniere si apartamente cu 2 camere sunt in medie cu 20% mai ieftine decat chiriile lunare.

Cea mai mare diferenta intre chiria lunara si rata la creditele “Prima Casa” a fost inregistrata in capitala, in zonele Crangasi, Drumul Taberei, Giulesti si Militari, unde diferenta este de aproximativ 23%.

Conform unui comunicat al directorului diviziei produse si segmente retail al Bancii Romanesti, Dan Grigoriu, succesul Prima Casa este justificat dat fiind faptul ca rata este mai mica in medie cu 20% decat chiria lunara pentru garsoniere si apartamente cu doua camemere, iar avansul este de doar 5%.

La Bursa de Valori Bucuresti s-au inregistrat tranzactii de peste 4,5 milioane de euro
Capital

Rulajul pietei de actiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a ajuns la 4,52 milioane de euro datorita tranzactiilor cu actiuni Electrica si Romgaz, dar si o tranzactie speciala cu actiunile companiei farmaceutice Zentiva.

In cursul zilei de joi s-au tranzactionat actiuni emise de 51 de companii, din care 18 au inregistrat cotatii in crestere si 27 in scadere.

Indicele de referinta BET al Bursei de Valori Bucuresti (indicele care reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate) a scazut cu 0,52%.

Romania ocupa locul 52 in clasamentul Paying Taxes 2015
Capital

Conform unui raport realizat de PwC si Banca Mondiala, Romania a urcat pana pe locul 52 intr-un top care masoara usurinta platii taxelor in 189 de economii din intreaga lume pentru o companie de dimensiuni medii.

Romania este una dintre tarile care a avut o urcare foarte mare in acest top, avand in vedere ca anul trecut se clasa pe pozitia 134.

Aceasta performanta se datoreaza intr-o anumita masura si masurilor luate de autoritatile fiscale intre anii 2010-2013 pentru a facilita platile electronice si depunerea declaratiilor online.

Romania se afla printre cele mai bine clasate tari din Europa Centrala si de Est in clasamentul Paying Taxes, depasind tari ca Polonia (locul 87), Ungaria (88), Bulgariei (89), Slovaciei (100) si  Republica Ceha (119).

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published.