Revista presei economice- 17 iulie 2013

Economia Romaniei va creste in urmatorii ani
Financiarul

Conform raportului emis de catre Fondul Monetar International se estimeaza ca in urmatorii 2 ani economia Romaniei va creste cu 1,6%, respectiv 2%, iarĀ  rata inflatiei va ajunge in 2014 la valoarea de 3%. Aceste estimari au in vedere continuarea implementarii politicilor monetare si fiscale in vederea stabilitatii macroeconomice, precum si realizarea de reforme structurale prin care sa se creeze un mediu de afaceri care sa fie mai atractiv in privinta investitiilor.

In momentul in care Romania va reusi sa atraga mai usor investitiile, va fi stimulata cresterea economiei, crearea de noi locuri de munca, precum si apropierea de nivelul mediu al veniturilor din Uniunea Europeana.

ING Bank a introdus platile contactless cu telefonul
Ziarul Financiar

ING Bank a adaugat in oferta de produse serviciul de plati contactless cu telefonul, tipurile de smarthphone-uri acceptate fiind iPhone4, iPhone 4S, Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy Note II, conectate la internet. Clientii pentru a putea folosi serviciul trebuie sa descarce aplicatia ING Pay, sa primeasca un card special microSD, precum si aplicarea unui amplificator prin care sa fie recunoscut de POS.

Prin aceasta aplicatie pot fi realizate maxim 5 cumparaturi pe zi, avand ca si comision de emitere a acestui serviciu 95 lei, plus cel de administrare anual de 95 lei. Acest serviciu este limitat de extinderea retelei de terminale, comerciantii care suport acest tip de plata fiind Carrefour, Auchan, Real, Ikea, Sensiblu, Pizza Hut, Orange.

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *