Revista presei economice – 16 ianuarie 2014

BRD a devenit banca custode in Romania pentru activele BERD
Ziarul Financiar

Prin divizia de servicii financiare Societe Generale Securities Servicies, BRD, a fost mandatata de catre BERD, in calitate de banca custode pentru Romania.

Conform comunicatului emis de catre banca, activele BERD vor fi transferate treptat in custodia SGSS, precum si decontarea tranzactiilor bursiere si OTC, iar, totodata SGSS, va oferi suport pentru IPO-urile locale si emisiunile de obligatiuni guvernamentale listate pe piata primara.

BERD va dori sa investeasca in anul 2014, in Romania, aproximativ 600 milioane euro, vizand in special industria energiei si sectorul bancar.

 

Exporturile Antibiotice Iasi ar putea creste cu peste 10% in anul 2014
Capital

Conform raportului emi de catre BVB, producatorul de medicamente Antibiotice Iasi, ar putea inregistra o crestere a exportului de 10% datorita intrarii pe noi piete. Compania are livrari externe in anul 2013 de aproape 26.9 milioane de dolari, cu o crestere mai mare cu 34% fata de anul 2012.

Compania este prezenta pe 80 de piete, cele mai importante fiind SUA, Africa de Nord, Europa, Rusia si Orientul Mijlociu. Pentru anul 2014, Antibiotice Iasi, doreste extinderea pe piete din Australia, zona ex-iugoslava si pe cele din Asia Centrala.

 

Decizia de insolventa in cazul Carrefour a fost suspendata
Wall Street

Procedura de insolventa a Carrefour a fost ceruta de catre compania GSL Logistic in luna decembrie, datorita unei datorii pe care o avea de incasat de la retailer in valoare de 180.000 euro.

Carrefour a achitat aceasta hotarare, reusind astfel sa obtina in instanta suspendarea procedurii de intrare in insolventa, conform surselor interne ale companiei.

In comunicatul emis de catre Carrefour Romania la sfarsitul anului trecut se declara ca situatia financiara a companiei este una extrem de solida, respectiva creanta fiind deja achitata, iar declansarea procedurii de insolventa fiind lipsita de obiect. Totodata se dorea informarea celorlalti parteneri (clienti, consumatori, furnizori), ca activitatea Carrefour Romania se defasoara in conditii normale.

Ciprian Gabriel Raicu

Leave a Reply

Your email address will not be published.