,,Daca asculti cu atentie, aproape ca auzi sureiatul unei bule care se dezumfla”

Diana PURCELstudenta Master Banci si Piete Financiare, Facultatea de Economie si Adminstrarea Afacerilor, Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi

Lucrarea “Minighid de mutari castigatoare in piata de capital. Cum sa-ti mentii portofoliul atunci cand piata creste, scade sau evolueaza lateral” din colectia “Carti mici. Profituri mari” a editurii Publica, tiparita cu sustinerea Erste Asset Management, reprezinta un instrument extrem de util, dar in acelasi timp accesibil, in vederea analizei investitiilor pe piata de capital.

Scrisa de catre Peter D. Schiff, presedintele Euro Pacific Capital Inc. si unul dintre putinii consultanti de investitii impartiali care a prezis acutala piata urs, minighidul isi propune sa ofere o perspectiva istorica asupra crizelor financiare recente, in speta cea din 2008, explicand in detaliu atat cauzele, cat si consecintele acesteia pentru economia SUA.

Obiectivul cartii are in vedere expunerea de o maniera detaliata a abordarii investitionale a autorului, in vederea oferirii suportului necesar pentru depasirea si chiar profitarea de pe urma furtunii care se lasa dupa criza. In acest sens, conform autorului, este nevoie sa ne intoarcem in trecut, la etica generatiei parintilor nostri, atunci cand regula zicea ca este necesar sa economisesti pentru ceea ce-ti doresti sa cumperi.

Totodata, prin intermediul acestei carti, Peter D. Schiff ofera consiliere privind pietele, monedele si instrumentele care, din punctul sau de vedere, merita efortul investitional in conditiile actuale ale pietei, explicand abordarea cunoscuta in afaceri ca ,,strategia de sus in jos”.

Minighidul este structurat pe 13 capitole care incita cititorul, starnindu-i de la bun inceput curiozitatea prin intermediul originalitatii formularii acestora, precum: ,,Sa repetam calatoria in timp”, ,,Fereste-te de falsii profeti”, ,,Spre infinit si dincolo de el”, ,,Inelul din botul taurului”, ,,Intruntarea furtunuii” si ,,Lumina de la capatul tunelului”.

Mesajul ce se cere a fi receptionat vizeaza incetarea descurajarii muncii prin impozitare si a inabusirii cresterii prin reglementare, cat si inceperea asigurarii unui mediu in care afacerile pot fi creative si pot prospera. Astfel, cititorul este indemnat sa nu-si bazeze deciziile investitionale pe nicio cifra guvernamentala, ci sa se foloseasca de propria judecata, neavand o alta sansa intr-o lume in care vechile reguli nu mai sunt aplicabile.

Daca sunteti dispusi sa abordati o perspectiva investitionala netraditionala si sunteti pregatiti sa dati dovada de curaj si convingere pe langa intelegerea conditiilor economice de baza, atunci cartea va poate oferi un set de informatii detaliate in ceea ce priveste alocarea portofoliului. Porniti acum in directia potrivita si veti culege beneficiile multi ani de acum incolo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *