Construieste portofolii, pentru a-ti realiza visurile!

Bogdan CAPRARU

Zilele acestea, caderile masive de pe bursele internationale mi-au adus aminte de unul dintre ultimele titluri ale colectiei “Carti mici, profituri mari” ale Editurii Publica, colectie ingrijita de Erste Asset Managemet. Astfel, m-am pus pe citit “Minighid de profituri mari din actiuni cu pret mic”. Ideile propasite in aceasta carte veneau manusa in contextul degringoladei de pe pe pietele bursiere. Autoarea cartii, Hilary Kramer, o veterana a investitiilor bursiere cu o cariera de peste 25 de ani pe Wall Street, incearca sa ne convinga ca ar trebui sa urmarim actiunile cu pret sub 10 dolari (n.a. de o singura cifra) atunci cand vrem sa facem investitii in actiuni. In viziunea sa, acestea sunt “actiuni explozive” cu un potential foarte mare de crestere pe bursa (cu randamente de chiar 3 cifre in procente!).

Desigur, nu orice actiune cu pret exprimat intr-o cifra intra in categoria “explozive”! De aceea autoarea ne explica cum sa selectam “graul de neghina”. Ea clasifica actiunile cu pret mic in trei mari categorii. Prima categorie sunt “ingerii cazuti” – companii mari care au cazut din gratiile analistilor din diverse motive, dar care au in continuare posibilitatea de a crester, daca sunt remediate problemele. A doua categorie sunt actiunile companiilor “nedescoperite”, dar cu potential de crestere, de regula companii din industrii neatractive, iar ultima categorie cuprinde actiunile “chilipir”, a caror valori pe piata sunt sub valorea activelor pe care le detin. Cum sa le cauti, cum sa le alegi si cum sa faci bani de pe urma lor gasesti in aceasta carte! Acum e un moment prielnic sa o citesti, mai ales ca bursa, in perioada aceasta, ne ofera ocazia sa “ochim” astfel de actiuni!

Ah! si mai este un amanunt! La finalul fiecarui capitol exista un mic rezumat cu ideile ce trebuie retinute, precum si niste coduri interactive Quick Response (QR) care pot fi accesate cu aplicatia de citire a lor de pe telefoanele mobile. Acestea ne vor duce catre materiale utile de pe site-ul web dedicat cartii -www.bigprofitsfromsmallstocks.com . Astfel, vom putea citi fise aditionale, filmulete interactive, precum si recomandari de actiuni care te pot ajuta sa incepi constructia unui portofoliu de actiuni mici pentru a obtine profituri mari. Una peste alta, lectura cartii te va “imbogati”!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *