Cele mai cumparate produse online cu cardul in 2014: bilete de avion, gadget-uri si jocuri online

Cele mai cumparate produse si servicii din e-commerceul romanesc de anul acesta, achitate online cu cardul via desktop, tablete sau de pe terminale mobile smart, sunt biletele de avion, produsele de electro IT, fashion si jocurile online, potrivit informatiilor NETOPIA mobilPay, cel mai mare procesator de mobile payments din Romania si unul dintre cei mai mari procesatori de plati online cu cardul de pe piata locala.

Numarul romanilor care cumpara din mediul virtual si opteaza pentru modalitatile de plata online cu cardul, fie de pe desktop sau de pe telefoane smart, este in continua ascensiune, la fel si sumele achitate de clientii magazinelor online. Conform datelor NETOPIA mobilPay, suma medie procesata online cu cardul de pe PC-uri si laptop-uri a crescut cu 20% in 2014, de la 150 lei anul trecut la 180 lei in prezent, in timp ce valoarea tranzactiei medii procesate de NETOPIA de pe smartphone-uri si tablete a crescut cu 5% in 2014 fata de 2013.

“Comertul electronic din Romania este deja o piata matura, cu jucatori puternici, competitivi si cu clienti din ce in ce mai sofisticati. Acest lucru nu poate decat sa ne bucure si sa ne motiveze si pe noi, procesatorii, in a asigura in continuare  o platforma facila si sigura de tranzactionare pentru cumparatori si comercianti”, declara Antonio Eram, CEO si fondator NETOPIA mobilPay.

Cele mai cumparate produse si servicii online de anul acesta, achitate online cu cardul de pe desktop-uri si laptop-uri sunt, in ordine, facturile la utilitati, biletele de avion si produsele IT&C, in timp ce platile de pe smartphone si tablete se indreapta catre jocuri online, fashion, beauty si gadget-uri.

Referitor la obiceiul si intervalul de cumparare, datele NETOPIA mobilPay arata ca majoritatea romanilor cumpara online in timpul saptamanii, de la birou. Mai mult, cifrele arata nu numai ca oamenii tind sa cumpere de la birou, in intervalul orar 9:00-17:00, dar si ca cheltuie, in medie, de doua ori mai mult si mai scump decat de acasa. Conform reprezentantilor companiei, media tranzactiilor procesate in intervalul orar 9:00-17:00 este cu circa 40% mai mare decat media pe orele 18:00-22:00.

Platile procesate prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile s-au dublat in 2014

Potrivit CEO-ului NETOPIA mobilPay, tranzactiile de pe smartphone si tablete procesate prin aplicatia mobilPay MasterCard mobile, lansata pe piata in martie 2013 si disponibila gratuit pentru telefoanele smart cu sisteme de operare iOS si Android, s-au dublat anul acesta.

Cea mai mare tranzactie mobilPay MasterCard in 2014 s-a ridicat la peste 250 euro, valoare similara cu cea din 2013, procesata pentru facturi de utilitati.

In ceea ce priveste cea mai mare tranzactie online cu cardul procesata de NETOPIA mobilPay in 2014, aceasta s-a ridicat la 9.300 euro, pentru servicii de turism.

NETOPIA mobilPay este liderul pietei locale de mobile commerce si unul dintre cei mai importanti procesatori de plati online prin card. Compania a procesat anul trecut 2,2 milioane de tranzactii online cu cardul, in valoare de 76 milioane de euro, o treime din totalul platilor realizate cu cardul in Romania. Pe parcursul anului 2013, procesatorului de plati online i s-au alaturat peste 700 comercianti noi, printre care operatori aerieni si agentii de turism importante din tara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *