Cei care nu isi pot aminti trecutul sunt condamnati sa il repete!

Bogdan CAPRARU

Lucrarea “Minighid de cicluri ale pietelor de capital. Cum sa profiti de pe urma tiparelor de evolutie a cotatiilor bursiere” completeaza panoplia de carti din colectia editurii Publica dedicata investitiilor, colectie ingrijita si sustinuta de Erste Asset Management. Autorul – Jeffrey A. Hirsch este Chief Market Strategist al Magnet Æ Fund, precum si editor sef al Stock Trader’s Almanac.

Cartea este un real instrument de evaluare a investitiilor pe pietele bursiere prezentand elemente de analiza tehnica intr-un limbaj accesibil si usor de digerat. Astfel, chiar si un neinitiat poate patrunde aceast “ghid” si, mai mult, poate asimila sfaturile pe care le prezinta in vederea construirii strategiilor investitionale pe pietele de capital. Autorul explica ciclurile pietei, avand in vedere ciclurile pe termen lung, dar si amanuntele ce tin de tendintele pe termen scurt ce cuprind cele mai bune ore, zile, saptamani, luni ale anului pentru a tranzactiona pe bursa. Asa cum spune si autorul, “Minighid de cicluri ale pietelor de capital” este un breviar al celor mai eficienti indicatori, tipare si sezonalitati, care au fost cercetati si verificati cu migala in ultimii 50 de ani.

Cartea este organizata pe capitole care cuprind prezentarea factorilor exogeni pietelor de capital cu semnificatie profunda in cadrul acestora, cum ar fi schimbarile politice, razboaiele, inflatia etc. Capitolele cartii suna ca adevarate maxime: “Nu vinde vinerea”, “Alegerea fructului copt”, “Portofoliul tau devine politic” etc.

Testimoniale cartii sunt oferite de Ken Fisher, CEO Fisher Investments si editorialist Forbes; John Mauldin, presedinte Millenium Wave Advisors si Sam Stovall, Chief Equity Strategist, S&P Capital IQ. Prefata este scrisa de Douglas A. Kass, Seabreeze Partners Management Inc.

Daca esti interesat de pietele de capital, mai ales ca investitor, sigur cartea va fi un mijloc de a deveni mai bun pe bursa! De ce? Pentru ca cei care studiaza istoria pietei sunt meniti sa profite de pe urma acesteia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *