Revista presei economice 9 mai 2014

Deutsche Bank isi consolideaza prezenta in Romania
Banking News

Nemtii de la Deutsche Bank au investit aproximativ 10 milioane de euro intr-un nou centru inaugurat la Bucuresti, unde vor fi angajati 500 de salariati pana in 2016.

Conform declaratiei directorului general al Deutsche Bank Romania, Marian Popa, cel de-al patrulea astfel de centru al bancii germane a fost deschis la Bucuresti pentru ca exista o infrastructura IT&C foarte buna, calitatea spatiilor de birouri, capacitatea si inventivitatea specialistilor romani in domeniul IT&C si foarte bune cunostinte de limba engleza.

In cadrul acestui centru vor fi create aplicatii software pentru operatiunile de trezorerie si managementului riscului de credit ale bancii.

In prezent sunt angajati 65 de salariati in acest centru, pana la sfarsitul anului numarul acestora va depasi 200 iar pana in 2016 vor fi peste 500 de salariati, salariul mediu fiind intre 1500 – 2000 euro/luna.

Pentru acest proiect, Deutsche Bank va primi din partea statului roman, in mod gradual, un ajutor de stat de 15,69 milioane euro pentru crearea de noi locuri de munca.

 

Romania este numarul unu in UE in specialisti IT
Wall-Street

In ultimii ani Romania a devenit o pepiniera pentru gigantii Microsoft, IBM, Intel si alte mari companii din lume, care cauta ingineri IT.

Conform Bloomberg, Romania are 64.000 de specialisti IT certificati si este lider in Uniunea Europeana in ceea ce priveste ocuparea fortei de munca in acest domeniu si pe locul sase in lume. Salariile in acest domeniu pot ajunge la mii de euro pe luna.

Avantajele majore ale acestui domeniu in Romania sunt costurile scazute si oamenii foarte educati si capabili sa se adapteze mai multor limbi si culturi.

 

UniCredit Tiriac Bank a lansat versiunea actualizata a aplicatiei de Mobile Banking
Banking News

Unicredit Tiriac Bank a lansat o varianta imbunatatita a aplicatiei de Mobile Banking prin care clientii pot sa isi controleze banca direct de pe telefonul mobil.

Clientii Unicredit utilizatori de Mobile Banking vor avea posibilitatea de a plati facturile oriunde s-ar afla (Vodafone, Orange, Romtelecom, RDS&RCS, GDF Suez, Enel Muntenia), de a efectua plati rapide prin cautarea interactiva, sa constituie depozite, sa solicite produse noi, pot afla unde este cea mai apropiata sucursala sau cel mai apropiat bancomat prin intermediul hartii cu unitatile bancare si ATM-uri.

Costul serviciului este de 2 lei pe luna cu posibilitatea de a fi accesat gratuit in cadrul unui pachet de produse si servicii.

Pentru a promova noua versiune actualizata a aplicatiei de Mobile Banking, Unicredit a apelat la o modalitate inedita prin care isi invita clientii sa se “joace” cu angajatii unei agentii bancare direct de pe telefonul mobil prin intermediul unei aplicatii.

Aceasta aplicatie interactiva este realizata in colaborare cu MRM Worldwide Romania, este accesibila pe www.controlyourbank.ro si se bazeaza pe o tehnologie inovatoare, care permite formarea unei legaturi unice in timp real intre doua dispozitive conectate la internet.

Cu ajutorul smartphone-ului, care se transforma intr-un joystick, oricine poate controla scenele video petrecute intr-o sucursala a UniCredit Tiriac Bank, reconstruita virtual in site-ul campaniei.

Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *