Revista presei economice 8 mai 2014

A fost inaugurat Centrul de Tehnologie in Bucuresti
Financiarul

Deutsche Bank a inaugurat in Bucuresti Centrul de Tehnologie DB Global Technology. Intr-o prima faza vor lucra 200 de programantori romani. Banca mai detine trei centre de tehnologie in Moscova, Sankt Petersburg si North Carolina.

Centrul va lucra in dezvoltarea solutiilor tehnologice avansate pentru Deutsche Bank si va fi condus de Marian Popa. Pana la finalul lui 2016, Centrul va avea aproximativ 500 de angajati in dezvoltarea de aplicatii software, analiza functionala, arhitecturi si management de proiect.

 

Vacantele pot fi platite prin WhatsApp si Viber
WallStreet

Platforma online full mobile vivolis.ro a fost lansata de OVI Travel. Aceasta permite plata online a rezervarilor de servicii turistice ca bilete de avion, pachete super city break si rezervari in hoteluri. Platforma poate fi accesata de pe telefonul mobil, tableta, laptop sau PC cat si prin intermediul aplicatiilor WhatsApp si Viber.

Aceasta investitie a costat in jur de 250.000 de euro si functioneaa impreuna cu platforma RED Bookings pentru agentii de turism partenere. OVI Travel asteapta ca vivolis.ro sa genereze venituri de aproximativ 1 milion de euro.

 

Germania doreste revizuirea tratatelor europene
Capitalul

Ministrul german de finante Wolfgang Schauble a cerut reviuirea tratatelor UE cu scopul consolidarii si eficientizarii institutiilor europene. Acesta sustine ca introducerea unui impozit pe tranzactiile financiare este un exemplu de complexitate excesiva si birocratie care ingreuneaza luarea deciziilor in cadrul comunitatii europene.

In opinia sa, criza datoriilor ar fi fost mai bine gestionare daca blocul comunitar s-ar fi putut baza pe o politica economica si financiara comuna. De asemenea, provocarile UE in acest moment sunt pe langa redresarea economica, conflictul din Ucraina, abandonarea politicilor monetare expansive de catre statele industrializate si stagnarea economica a statelor emergente.

 
Loredana Vasilica Savin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *