Revista presei economice 3 iulie 2014

UE a luat in calcul oprirea finantarii BERD si BEI in cazul Rusiei
Capital

Doi oficialli guvernamentali europeni au declarat pentru Bloomberg faptul ca UE ia in considerare posibile scenarii pentru oprirea finantarii BERD si BEI in cazul Rusiei pentru noi proiecte.

Oprirea finantarii din parte BEI nu ar intampina probleme deoarece este detinuta si controlata de statele Uniunii Europene, in schimb in cazul BERD, Rusia are cota de participatie. In 2013 Rusia a obtinut finantari pentru proiecte in valoare de 2,5 miliarde de dolari din parte BERD, iar BEI a acordat credite insumand 1,4 miliarde dolari.

Anvis deschide a doua fabrica in Satu Mare
WallStreet

Anvis, compania germana auto, a dublat capacitatea de productie pentru componente auto, prin deschiderea unei a doua fabrici in Satu Mare. Pana la momentul actual, firma producea in jur de 20 de milioane de componente auto pentru companii ca Renault, Volkswagen si Daimler.

Subsidiara firmei Anvis in Romania furnizeaza componente pentru Renault Group, Audi, Volkswagen, Porche si Daimler. Anvis ROM a fost deschisa in 2003 si in 2013 a inregistrat un profit de 32 de miliane de euro.

Inmatricularile Dacia in Germania au crescut in S1
Financiarul

In Germania, cota de piata a Dacia s-a situat in perioada ianuarie-iunie la 1,7%. Inmatricularile de Dacii noi au crescut la 9,5%(25.706 unitati).Ritmul de crestere a fost de patru ori mai mare decat cel al pietei, si anume 2,4%.

Din 33 de marci analizate, 18 au declarat o crestere a vanzarilor. Volkswagen, liderul pietei germane, a inregistrat o scadere de 0,5%.

In luna iunie, s-au vandut 5.088 de autoturisme Dacia, crescand cu 8,7%. Piata s-a aflat in scadere cu 1,9%.
Germania este a doua piata ca marime dupa Franta pentru firma Dacia.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *