Revista presei economice – 5 februarie 2014

Banca Comerciala Carpatica a lansat un credit destinat dezvoltarii afacerilor
Banking News

Banca Comerciala Carpatica va oferi in perioada 03.02.2014 – 30.04.2014 solutii de creditare foarte avantajoase pentru clientii persoane juridice in vederea dezvoltarii afacerilor.

Acesta solutie de finantare se adreseaza clientilor bancii care vor sa isi extinda afacerea, sa investeasca in utilaje, sa isi modernizeze spatiul de productie sau clientilor care doresc sa finanteze activitatea curenta sau sa acopere cheltuielile operationale.

Conform unui comunicat al bancii, creditul de investitii se acorda in lei, cu o dobanda de 8% pe an iar creditul pentru capitalul de lucru se acorda tot in lei dar cu o dobanda fixa mai avantajoasa, 7,5% pe an.

Ambele solutii de finantare puse la dispozitie de banca vin impreuna cu alte avantaje printre care comision de acordare zero, comision de gestine zero, refinantare cu dobanda avantajoasa.

Criteriile de eligibilitate pentru accesarea acestor doua solutii de finantare sunt: valoarea minima de 200.000 RON, compania sa desfasoare activitate de minim 2 ani, sa inregistreze profit din exploatare si sa nu inregistreaza datorii la buget mai vechi de 3 luni.

 

Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda de politica monetara
Ziarul Financiar

Banca Nationala a Romaniei a redus pentru a sasea oara in ultimii doi ani dobanda de politica monetara, de la 3,75% la un nou minim istoric de 3,5%.

Dupa cel de-al saselea pas consecutiv de reducere a dobanzii de referinta, in cadrul ciclului de relaxare a politicii monetare, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu a declarat ca dobanzile de pe piata monetara ar trebui sa fie in jurul dobanzii-cheie si ca aceasta va fi foarte bine focalizata pe inflatie.

Guvernatorul BNR a mentionat ca dupa aceasta decizie, ratele ROBOR ar trebui sa se stabilizeze in jurul acestui prag de referinta.

 

Comunicat de presa KLM
Reduceri de 40% la biletele de avion catre destinatii din intreaga lume

KLM este membru al aliantei globale SkyTeam, fiind fondat in 1919, cea mai veche linie aeriana care si-a pastrat numele original.

Compania a lansat astazi o campanie intitulata “Doar 6 zile” care se va desfasura in perioada 5-10 februarie in cadrul careia biletele de avion vor beneficia de reduceri de pana la 40% fata de preturile de lista.

Conform decalaratiei Nicoletei Visan, Marketing Manager Air France KLM Romania, succesul de anul trecut al acestei campanii a condus la implementarea acesteia si in acest an.

In 2014 KLM si-a propus sa creasca frecventa promotiilor dar si numarul destinatiilor la preturi promotionale.

Printre destinatiile preferate se regasesc Asia, America Centrala si de Sud, cu preturi incepand de la 499 euro cu toate taxele incluse, valabile pentru zborurile dus-intors din Bucuresti catre destinatiile vizate.

Sunt incluse marile metropole asiatice Beijing (499 EUR), Guangzhou (539 EUR), Kuala Lumpur (559 EUR), Osaka (599 EUR), Singapore (539 EUR), Shanghai (529 EUR) dar si destinatii exotice perfecte pentru luna de miere, precum Bali – Denpasar (699 EUR).

Pentru America Centrala si de Sud, in lista de destinatii promotionale se regasesc Panama City (629 EUR), Buenos Aires (699 EUR) si Lima (899 EUR).

Biletele promotionale pot fi rezervate pe www.klm.com sau la agentiile de turism partenere, iar perioada de calatorie a acestora este pana pe 15 iunie 2014 pentru zborurile transatlantice si pana pe 19 iunie 2014 pentru celelalte destinatii.

                       Catalin Iftenie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *