Revista presei economice- 5 august 2013

HBSC a fost afectata de economia chineza
Financiarul

HBSC, cea mai mare banca europeana de origine britanica, a inregistrat profit sub asteptarile specialistilor. Acest lucru se datoreaza in mare masura incetinirii pasului de dezvoltare de pe piete, si in special a celei chineze.

HBSC a avut un profit in prima jumatate a anului de 10,28 miliarde de dolari, fata de 10,57 miliarde de dolari, cat s-a estimat. Fata de anul trecut, se consemneaza o crestere de 10%.

 

Se rotesc angajatii de la Fisc
Capital

Reorganizarea Fiscului va incepe concret prin trimiterea de preavize de concediere pentru angajatii sai. Numarul de posturi va ramane acelasi insa structura de organizare va cunoaste o mai mare flexibilitate.

Se ofera posibilitatea de optare, conform pregatirii, pentru unul din posturile alocate. Daca sunt mai multi angajati care isi manisfera interesul pentru un post, se va organiza un concurs.

Scopul acestei reorganizari a ANAF este de a creste nivelul capacitatii acesteia de a preveni si respectiv a combate evaziunea fiscala, dar si usurarea colectarii impozitelor si a celorlalte contributii.

 

Vanzarile din sectorul de retail au scazut
WallStreet

La nivelul Uniunii Europene s-a realizat o analiza a sectorului de retail. Din aceasta a reiesit faptul ca in Romania vanzarile din sectorul de retail au scazut cu 3,1%.

In topul scaderii volumului vanzarilor de retail, se afla Spania cu 6,9%, Slovenia cu 3,6% si Romania cu 3,1%. La polul opus, Luxembourg a inregistrat o crestere de 27,5%, urmata de Lituania cu 6,7% si Polonia cu 5,5%.

In Romania a fost consemnata insa o crestere in iunie fata de luna mai cu 0,1% a vanzarilor de retail.

                                                                                                Loredana Savin

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *