Revista presei economice – 19 noiembrie 2013

Lukoil si Romgaz vor fora in Marea Neagra
Capitalul

Incepand cu anul viitor, Lukoil si Romgaz vor fora in perimetrele petroliere Trident si Rapsodia din Marea Neagra. Vor fi doua sonde de explorare petroliera, cate una in fiecare bloc. In prezent se realizeaza analizarea datelor obtinute in cadrul operatiunilor de prospectiune seismica 3D.

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, a declarat ca “nu trebuie sa existe nicio companie straina care sa vina in Romania si sa nu aiba partener roman”. Acesta sustine ca atunci cand este vorba de resursele romanesti, comaniile nationale trebuie sa fie mai active, si sa nu fie tinute sub anonimat.

In prima parte a anului viitor, toate companiile energetice vor avea management profesionist.

Directorul Directiei de Dezvoltare Afaceri din cadrul Romgaz, Radu Gheorghe, a sustinut ca daca se dovedeste ca exista zacaminte comerciale in perimetrul achizitionat de ExxonMobil si Petrom de la Sterling Resources, Romgaz se va alatura acestor doua companii.

 

Fiscul va realiza controale la domiciliu
Financiarul

Inspectorii ANAF vor demara verificari ale veniturilor persoanelor fizice prin cercetari efectuate la domiciliu. Contribuabilii sunt obligati sa permita accesul in incinta sau pe teren, astfel risca verificarea pe baza unui ordin judecatoresc.

Aceasta obligatie este una din cele sase obligatii stipulate de proiectul de Ordin al Finantelor. Ordinul mentioneaza ca verificarea fiscala se face de obicei la sediul ANAF insa se pot face inspectii si la fata locului.

Printre altele, cele 13 mentiuni din proiectul de Ordin subliniaza dreptul de a fi verificat o singura data si dreptul de a refuza furnizarea de informatii pentru rudele pana la gradul al treilea.

 

BRD lanseaza o aplicatie de mobile banking
WallStreet

BRD Groupe Societe Generale a lansat astazi o aplicatie de mobile banking care permite transferul de bani, plata facturilor, obtinerea de informatii despre contul bancar. BRD doreste atragerea unui numar de 150.000 de clienti in urmatorii trei ani.

In Romania rata de penetrare a telefoniei mobile este de 120%, dintre care smartphone-urile detin 17% din total. Numarul conexiunilor mobile este de 3 ori mai mare decat al celor fixe si tabletele au crescut extrem de mult la capitolul achizitionare.

Lansarea MyBRD Mobile este astfel pasul firesc in evolutia serviciilor bancare oferite de BRD. Aceasta permite economia de timp si simplifica tranzactiile, prin posibilitatea scanarii codurilor de bare al facturilor, transferuri catre coduri QR si catre numere de telefon.

Costul acestui serviciu este de 1 euro pe luna iar comisioanele pentru transferuri sunt similare celor online.

 

Comunicat de presa
Groupama Asigurari si Michelin Romania au lansat campania “Siguranta voastra, prioritatea Michelin”

La achizitionarea a patru anvelope de iarna din gama Michelin, cumparatorii castiga automat doua asigurari de calatorie Groupama Asigurari si intra in cursa pentru castigarea a 10 polite CASCO, acordate in urma unei trageri la sorti. Campania se va desfasura in perioada 15 octombrie-30 noiembrie 2013.

Obiectivul acestui parteneriat este de a acoperi nevoile de asigurare si siguranta care este oferita atat de polite cat si de anvelopele Michelin.

Pachetul oferit ca premiu la tragerea la sorti include doua clauze suplimentare pentru ca beneficiarii sa fie acoperiti in mai multe situatii. Aceste clauze sunt una de extindere teritoriala si cea de acoperire a daunelor produse de aspirarea apei la motor.

Acest pachet presupune acoperirea riscurilor cuprinse in polita in 51 de tari, preponderent in Europa.

 Loredana V. Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *