Revista presei economice – 3 decembrie 2013

S&P anunta ca ar putea scadea ratingul Ucrainei
Capitalul

S&P va scade ratingul Ucrainei in conditile in care finantarea externa va fi afectata si rezervele internationale vor scadea mai rapid decat se asteapta..

In ratingul de B minus sunt deja incorporate problemele politice ale Ucrainei iar o eventuala inrautatire pe capitolul finantare externa va atrage dupa sine si o noua retrogradare a ratingului.

La momentul actual Ucraina se afla intr-o criza politica cauzata de refuzul conducerii Ucrainei de a semna Acordul de asociere la Uniunea Europeana.O noua retrogradare ar afecta credibilitatea tarii.

 

In T3 au scazut investitiile nete in economie
WallStreet

In primele noua luni, investitiile nete realizate in economie au scazut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 5,5%.

Investitiile in lucrari de constructii noi au atins 47,2% din total, fata de 50,7%, anul trecut. Cele in utilaje si mijloace de transport au atins valoarea de 43,8% din total.

Domeniile in care s-au realizat cel mai mare volum de investitii nete au fost industrie si comert/servicii.

In T3 2013, comparativ cu T3 2012, investitiile nete in economie au scazut cu 10%.Diminuarea a fost de 22,3% la utilaje, si 2,6% la constructiile noi.

 

A fost inaugurat cel mai mare hangar de mentenanta a avioanelor
Financiarul

In urma unei investitii de 4 milioane de euro, a fost inaugurat la Otopeni, cel mai mare hangar de mentenanta a avioanelor Hercules din Romania.

Constructia hangarului amplasat in cazarma 546 de la Otopeni a costat 18.133.000 lei, cea mai mare parte din suma fiind alocata de CJ Dambovita din fonduri proprii si alocari de la Guvern.

MApN a finantat investitia cu 2.278.000 lei iar construirea hangarului a inceput in 2009.

Acesta este cel mai mare si mai modern hangar de mentenanta si pregatire a celui mai mare avion din dotarea Fortelor Aeriene, anume Hercules C-130.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *