Revista presei economice – 26 noiembrie 2013

O companie chineza de constructii isi propune sa deschida reprezentanta  in Romania
Financiarul

China Civil Engineering Construction Corporation(CCECC) doreste sa intensifice relatiile comerciale cu tari din Europa Centrala si de Est, implicit Romania. Aceasta firma a mai efectuat proiecte in Romania, in valoare de 7,5 miliarde de dolari. Tarile care sunt vizate pentru deschiderea de birouri sunt Romania, Bulgaria si Ungaria.

Obiectivul acestei firme este de a incheia contracte pentru reabilitari de cai ferate, proiecte de poduri, tuneluri si autostrazi. CCECC este deschisa si dornica sa colaboreze cu firme locale, pentru a beneficia de fonduri europene.

 

Cresc accizele pentru a se evita deflatia
WallStreet

In urma Forumului Economic si Comercial China-Europa Centrala si de Est, ministrul delegat pentru Buget, a declarat ca “deflatia este un pericol real, nu doar pentru Romania, toata Europa este in pragul deflatiei.” Acesta a mai declarat ca deflatia este mai periculoasa decat inflatia. Inflatia ajuta la crestere economica, in schimb deflatia, conduce la somaj si recesiune.

In perioada anilor electorali ministrul apreciaza ca este normal sa existe mai multe buffere fata de restul anilor. Acest lucru este realizat pentru a evita “nervozitatea pietelor”, mai ales pe partea de dobanzi.

 

Banca Transilvania finanteaza Scandia Food
WallStreet

Banca Transilvania a finantat Scandia Food cu 22 de milioane de euro pentru investitii in tehnologie. Banca devine astfel principalul partener financiar al firmei.

Scandia a ales aceasta solutie pentru achitarea creditelor restante si pentru a realiza noi investitii in domeniul conservelor pe baza de carne. Un procent de 60% din acest imprumut este in lei si va fi utilizat pentru optimizarea capacitatilor tehnologice si ca sa asigure capitalul de investitie pentru 2014.

Durata procesului de analiza si creditare a fost de 45 de zile, rapiditatea fiind unul din factorii decisivi ai incheierii acestui contract.

 

Comunicat de presa
BCR finanteaza constructia unei statii de biogaz in judetul Satu Mare

BCR finanteaza constructia unei statii de biogaz in Ardud cu 6 milioane de euro. Investitia este realizata de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, cu sediul in Austria.

Statia de biogaz are o putere instalata de 1,5 MW iar in functiune, poate genera necesarul de energie pentru 4.500 de gospodarii. Caldura generata va fi utilizata in cadrul unei instalatii existente de uscare a cerealelor si o ferma piscicola.

Biogazul este o sursa regenerabila de energie care ofera pe langa avantaje tehnologice, si avantaje ecologice si economice. Energia poate fi generata 24 de ore din 24, 365 de zile pe an.

Loredana Vasilica Savin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *