Revista presei economice 25 iunie 2014

Se scumpesc gazele cu 2,5% de la 1 iulie
Financiarul

Incepand cu 1 iulie, populatia si micii consumatori vor plati factura la gaze cu 2,5% mai mult. Facturile companiilor vor inregistra o crestere de 1,5%. Scumpirea este cauzata de cresterea importurilor de gaze din Rusia.

Cresterea pretului gazelor pentru populatie se incadreaza sub nivelul de 3%, nivel mentionat in programul de liberalizare a pietei. Acest program face parte din cadrul angajamentelor Guvernului fata de FMI de a renunta treptat la preturile reglementate la electricitate si gaze.

Investitori din SUA renunta la o investitie in Timisoara
Capitalul

Un grup de oameni de afaceri americani au avut intentia de a realiza o investitie de 300 milioane euro in Timisoara. Aceasta investitie presupunea crearea unui complex spitalicesc de excelenta. Impiedicarea realizarii s-a produs din cauza absentei unei legi privind parteneriatul public-privat care ar fi inlesnit primirea sprijinului financiar de la investitori straini.

In locul grupului american PMG, ar putea veni unul de investitori arabi care reactualizeaza discutia privind constructia complexului.

Investitia ar crea 600 de locuri de munca si cuprinde un spatiu medical cu 600 de paturi, 300 de apartamente, o scoala, o gradinita si un centru de pregatire pentru asistente. Terenul pe care s-ar construi complexul se afla la 10 km de Timisoara, in comuna Giroc, pe locul  unei foste unitati militare.

Se lucreaza la dezvoltarea unui sistem de evaluare automata a proprietatilor
Wall-Street

Imobiliare.ro, portal detinut de Realmedia Network, impreuna cu un specialist, vor devolta primul sistem de evaluare automata a proprietatilor prin aplicatia Analize Imobiliare. Acest proiect este unul partial finantat din fonduri europene.

Analize imobiliare face parte din Programul Operational Sectorial ,,Cresterea Competitivitatii Economice” care isi propune sa creasca gradul de transparenta a pietei imobiliare si sa faciliteze accesul la date de piata de incredere.

Proiectul se ridica la o valoare de aproximativ 1,3 milioane lei din care valoarea eligibila este de circa 870.000 lei.

Loredana SAVIN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *